За дома

Нова перална машина намалява консумацията на електроенергия с до 70%

Високият клас перални машини на Samsung разполагат с дигитален инверторен мотор с 10-годишна гаранция и технология за перфектно почистване със студена вода

26.04.2013г. / 10 00ч.
Аз жената
Снимка: Samsung България

Снимка: Samsung България

Съвременният избор на перална машина се определя от две незаменими характеристики – способността за перфектно почистване на тъканите и икономичността на уреда.

Samsung разбира това и от 2013 г. предлага на българския потребител перални машини, които намаляват чувствително консумацията на електроенергия, като по този начин спестяват ток, грижат се за околната среда и същевременно гарантират невероятно качество на изпирането и нежна грижа за тъканите.

Изпиране със студена вода – край на мита, че най-доброто винаги излиза най-скъпо

Серията перални машини F500 разполага с патентованата технология Eco Bubble(tm), която прави възможно прецизно изпиране на дрехи на 15°C като при изпиране на 40°C, но намалява потреблението на енергия до 70%.

Технологията Eco Bubble(tm) образува пяна чрез впръскване на въздух и вода в перилния препарат преди започването на перилния цикъл. Прането с пяна пести толкова много енергия, защото елиминира нуждата водата да бъде затопляна, а любимите ви дрехи са чисти и не съществува никакъв риск тъканите да бъдат увредени.

Дигитален инверторен мотор с 10-годишна гаранция

Високият клас перални машини от серията F500 разполагат със Samsung Digital Inverter Motor – мощната технология за перални с предно зареждане. Надеждността на работата на мотора е подсилена и от 10-годишната гаранция за качество, с която той се предлага. Благодарение на дигиталния инверторен мотор се постига 50% повече икономия на енергия в сравнение с пералните със стандартен мотор.

Освен това, той прави уреда по-издръжлив, като намалява износването и използва постоянна енергия от магнит. Тъй като работи без четки, инверторният мотор гарантира по-малко триене между движещите се части и в резултат – по-малко износване на вътрешните компоненти на пералнята.

Благодарение на технологията Samsung – VRT plus(tm) (Vibration Reduction Technology) пералните машини от серията F500 са достатъчно тихи, за да могат без притеснение да се използват дори нощем.

Керамичният нагревател чувствително намалява минералните отлагания

Новите перални машини от серията F500 на Samsung отговарят на най-високите стандарти за енергийна ефективност. Те се предлагат в разновидности от енергиен клас A + до A + + + в ЕС и ENERGY STAR в САЩ. Стандартният нагревател е заменен с керамичен, който използва по-малко енергия и води до значителна икономия на средства и време.

Многократните изследвания в лабораториите на Samsung сочат, че средният живот на стандартните нагреватели е по-малко от 3 години. Пералните Samsung F500 се предлагат с вграден керамичен нагревател, който има по-малко пори по повърхността си и това помага за образуването на по-малко минерални отлагания от водата, което удължава живота им до 10 години. Причината за това е, че когато обикновените нагреватели влизат в контакт с молекулите на минералите във водата, настъпва химическа реакция, при която по повърхността на нагревателя се отлага твърда шуплеста маса, пречеща на нормалната работа на нагревателя. Керамичните нагреватели са с по-фина повърхност и нямат толкова силно изразени пори, което ги прави не толкова податливи на натрупвания.

Стилно допълнение към интериора

Дълбочината и истинският цвят на Crystal GlossTM дизайна подчертават красотата на всяко помещение. Crystal GlossTM дизайнът на Samsung добавя естествена органична прозрачност към вратата и бутона. Бутоните, които реагират и на най-лекото докосване с върха на пръстите, са създадени така, че да подчертават безупречния вид на пералнята. Дизайнът на F500 е завършен с широк дисплей с ледено син LED, който допринася за стилния и красив вид на пералнята.

Защита срещу токов удар

Иновативните технологии, използвани в пералните машини Samsung осигуряват няколко нива на защита срещу токов удар, дори срещу ниско напрежение, и предоставят настройка на волтажа, която удължава живота на машината. Допълнителната електронна защита в пералнята също така защитава дрехите Ви, като контролира цикъла на изпиране в случаи на непредвидени колебания в захранването с отклонения до 25%, както и при необходимост от рестартиране на перилния цикъл след прекъсване на електричеството.

Присъединете се към обществото на Samsung Bulgaria във facebook, за да следите всички подробности за уредите за дома на Samsung: www.facebook.com/SamsungBulgaria.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати