За дома

Втора употреба на чаените торбички - интересни идеи

Помислете преди да ги изхвърлите

04.05.2013г. / 16 00ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Много вещи можем да използваме повече от веднъж, за да пестим пари, време и да опазваме околната среда. Заради това рециклираме хартия, стъкло, пластмаса, използваме метални измиващи се прибори и, колкото и смешно да звучи, перем дрехите си, вместо да купуваме нови.

Чаените торбички определено са идеални не само за правене на чай. Преди да изхвърлите торбичката със съдържанието й, помислете пак:

Свързани статии

В приготвената марината за месото, изсипете част от чая, за да предотвратите да стане жилаво. Освен това ще го овкусите по оригинален и приятен начин.

Чаят успешно премахва петна от мазнина и нечистотии от огледалата. Това, което трябва да направите, е да сварите две стари торбички чай и да използвате отварата, за да почистите огледалото в банята. За да си помогнете, може да използвате и филтър за кафе за забърсване.

Понякога дрехите в гардероба започват да миришат неприятно. Вместо да купувате специални препарати и освежители, закачете вътре изсушена стара торбичка от чай.

Същото можете да направите и с миризливи обувки, разполагайки директно в тях торбичката.

Използвайте съдържанието на чаената торбичка за да подхраните цветята у дома. Смесете го с тора и разпределете по саксиите.

Съживете и освежете килима си, като поръсите по него чая от торбичката. Изчакайте 10 минути и го почистете с прахосмукачката.

Според някои домакини, чаят помага за премахване на петна от тоалетната. Изсипете чая вътре и го оставете за няколко часа. После единственото, което трябва да направите, е да пуснете водата.

Запареният чай може да се използва като балсам за суха коса. Изплакнете я с течността, оставете за известно време и изплакнете с вода.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Хахахааа ( преди 10 години )
Втора употреба и за презервативи.... Как ви се вижда, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар