За дома

Стайни растения, които не изискват особена грижа

Няколко цветни предложения за дома

07.05.2013г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Домът, в който се отглеждат буйни и здрави стайни растения, винаги е изпълнен с много цвят, настроение и красота. Добре е да знаем кои растения виреят не само в градината, но и на закрито и какви грижи да полагаме за тях.

Свързани статии

Предлагаме ви няколко предложения съпътствани със съвети за това, как да разкрасите пространството около себе си.

Schlumbergera или коледен кактус

Цвете, което не изисква много слънчева светлина и поливане. Достатъчно е да го поливате два пъти месечно. Цъфти в нежни цветове като розово, червено, бяло, розово-оранжево.

Цъфтенето може да продължи и през пролетта. Ако в зимните месеци имате нужда от повече цветове и настроение, това растение е подходящо за вашия дом.

Кралска бегония

Видоизменя своите листа и изключително добре вирее при стайни условия. Обича слънчевата светлина, расте в стандартна почва и трябва да се полива веднъж на всеки две седмици, но ако прецените, че почвата е суха може и по-често.

Добре е да я подхранвате на пролет със специализирани препарати.

Кралска детелина (Oxalis regnellii)

Това нежно цвете расте в бели или лилави цветове, а листенцата му приличат на тези на обикновената детелина.

Расте почти целогодишно като през летните месеци обича да е на открито. Полива се един път седмично. Засадете го в стандартна почва, която подхранвайте веднъж годишно със специален водоразтворим тор.

Дяволски бръшлян (Epipremnum aureum)

Вирее много добре при стайни условия, полива се на две седмици или ако листенцата започнат да губят свежестта си. Приема добре стандартната почва и обича слънцето. Подходящо е за градината или балкона.

Хлорофитум (зелена лилия) (Chlorophytum comosum)

Стайно растение, може да се отглежда на прозорец, защото много обича светлината. Периодично цъфти с малки бели цветя. Вирее в стандартна почва и обича вода един- два пъти седмично.

Палма Арека (Chrysalidocarpus lutescens)

Това растение е вид дърво, което има нужда от непряка слънчева светлина. Може да достигне височина до два метра, но ако я отглеждате в по-малка саксия няма да достигне тези размери . Полива се веднъж седмично.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай