За дома

Как да се спасим от миризмата на маратонки?

Белият оцет в помощ на жените с изтънчен нюх

15.05.2013г. / 14 50ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Няма да си кривим душата, което си е истина си е истина – на жените винаги мъжките маратонки им миришат повече и са агония за чувствителното им обоняние. Ясно ми е, че веднага ще се намерят специалисти, които да изтъкнат, че като нямат проветрение и като са направени от неподходяща материя или се съхраняват по неподходящ начин е неизбежно каквито и да са обувките, чийто и да са, да не миришат.

Но, нека си кажем истината миризмата на мъжките маратонки ни вбесява много повече, отколкото нашата собствена. И може да изпаднем в истерия крещейки … от кога не си си сменял чорапите, къде си ходил, не те ли е срам... Стига малко да не сме на кеф и миризмата на обувки може да предизвика нечуван скандал. А идва лято, време за разходки. Да не забравяме, че и лято и зима най-предпочитаната от децата обувка за игра е маратонката

И колкото и да крещим, пак на нас се пада честта да измислим с какво да ги обезмирисим. И то за по-некачествените май-трябва да го правим всяка вечер. Естествено най-лесното е да ги метнем в контейнера за боклук, но после пак трябва да купуваме нови и проблемът отново и отново ще стои пред нас, затова ви предлагам да експериментираме.

 

Свързани статии

Да купуваме възможно най-качествените маратонки, които може да си позволим.

Да съблюдаваме да си сменят чорапите всеки ден. – Това е по-лесно при децата. И наша отговорност е да им създадем такъв полезен навик. Един хитър трик е, като купим чорапи с надписи за всеки ден от седмицата. В началото е налице бурен ентусиазъм.

Да изнасяме маратонките на въздух да се проветряват. Най-добре е, разбира се, това да е навик на собственика на маратонките.

Да перем стелките често.

Да перем самите маратонки.

Да приучим собствениците на маратонките да си мият редовно краката. Ако е налице прекомерно потене може да се използва пудра.

Да закупим спрей срещу неприятни миризми.

Сигурна съм, че 90 % от жените „со кротце, со благо…“ всичко това го правят и напомнят всеки ден. И най-вероятно биха искали да чуят нещо друго по-ефикасно, което досега не сме казвали и опитвали. Защото казаното дотук, дори стриктно да се изпълнява, често миризмата остава. На помощ може да дойдат бабините методи. Често ги споменаваме, но ще спомена още един нов:

Снимка: Gettyimages.com

Първото място, разбира се, е за любимата ми сода за хляб, въпреки че вече съм разказвала за нея. Какъвто и да е проблемът винаги първо опитайте със сода. В случая просто посипете със сода и оставете да действа през нощта. На сутринта изтупвате и готово. Може до боите за обувки да сложите и една солница със сода, така че всеки да може да си обезмирисява обувките самостоятелно.

Нещо, което не сте опитвали е може би оцетът – също много ефикасен обезмирисител. Вземате чифт чорапи и ги напоявате в бял оцет или каквито и да са парченца плат. Напъхвате ги в маратонките и ги слагате в един найлонов плик. Връзвате го и оставяте да действа – една нощ, един ден… с колкото време разполагате.

Другите възможности сме ги споменавали – кафе, ванилия… и тук съветът ми е да експериментирате с всякакви други подправки със силна миризма. Аз мисля да експериментирам с чубрица и мента и след време може и да ги включа в ефикасните методи за справяне с неприятните миризми.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Антон ( преди 10 години )
Прав си, бате, стига са ни придиряли жените. Като искат да перат стелки, да махат, да слагат, аз като се прибера искам да си почина. Много ми дреме кое на какво мирише.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Стига бабини деветин ( преди 10 години )
Хлор милички, хлор, под формата на белина (за предпочитане АЧЕ) , когато леко замиришат и се оправяте без грешка. Разбира се всичко за хигиената остава в сила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Nikola ( преди 10 години )
abe kvo shtqhme da pravim bez vas,kraka nqmashe da ostanat myjete,vie si mrynkaite kakto vinagi,no edinstvenoto neshto koeto shte spechelite e nov skandal,az she se pribera prebit ot rabota,shtoto nie ne si podpirame zadnicite na biuroto i kato mi se vdigne skandal,che sym bil 12 chasa na rabota i sym bachkal kato skot,za da ima dobrichkata mi jenichka kakvo da qde...kak li pyk nqma da hukna da pera stelki,maratonki,sodi da slagam ako shte parfium da kupq i v prah da gi napylnq...edinstveniq lek za mirizmata na maratonkite,100% rabotesht,pri koito se izbqgvat teq vashite "golemi vkisnati skandali" e Foot Guard-prahche za kraka,struva 2lv i neshto i go prodavat vyv vsqka apteka,a vie ne se zanimavaite s nashite problemi,ami osvobojdavaite nqkakvo mqsto i za nashite "grimove" vmesto tova :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар