За дома

Пеперудите – как да ги поканим в градината си

Най-красивите гости

17.05.2013г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Топлите слънчеви лъчи ни канят да приготвим градината за дългите и приятни дни, които ще прекараме в нея. Зеленината и уюта, който създават птичките с техните песни, ще направят пролетта и лятото ни незабравими.

Свързани статии

Красиви фенери за топлите вечери, пътеки очертани с малки и красиви камъни, плетени мебели и меки възглавнички са част от декорацията. А има едни гости, които всяка година на пролет чакаме да добавят малко разкош в нея – пеперудите. Има начин тези нежни създания да се отбиват при нас по-често като засадим някои от най-любимите им растения. Ето кои са те:

Богородичка

Изобилие от цветен прашец. Трайно растение, което се среща в много цветове.


Ехинацея

Много ароматно растение, обърнато към слънцето. Красивите му листа са широко отворени и посрещат всяко насекомо решило да кацне върху тях, най-вече пеперудите.


Хибискус

Тези прекрасни нежни листенца се срещат в почти всяка градина. Съществуват няколко вида като най-често са с бели цветове или в розово-лилаво. Расте като храст, чиято височина достига около метър.


Люляк

Ароматът му се усеща от метри и привлича малките красавици да кацат леко върху него. Расте като градински храст или малко дръвче. Цветовете му са в бяло, розово, лилаво.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай