За дома

Страхотни градински трикове

Прости съвети, които ще спасят ноктите ви от калта в градината и още много важни неща

30.05.2013г. / 13 01ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

От началото на пролетта любим и релаксиращ момент е работата в градината. Да обработвате своя собствена градинка, било то само от цветя или пък и плодове и зеленчуци, ви кара да се чувствате наистина добре. Далеч от градския шум, суета и проблеми, оставате насаме със себе си и природата. И все пак, като всяка работа, и в градинарството си има т. нар. малки чалъми, с които да ви е по-лесно и удобно да работите. Ето няколко прости трикове, с които надяваме се, ще сме ви поне малко полезни:

1. За да премахнете остатъка от сол по глинените саксии, смесете малко оцет, алкохол и вода и сипете сместа в шише със спрей. Пръснете от нея върху замърсения съд и потъркайте с четка. Оставете саксията да изсъхне хубаво, преди отново да я ползвате.

Свързани статии

2. Хитър трик, за да предпазите ноктите си от набила се мръсотия под тях, докато работите в градината е като преди това впиете пръсти в сапун. Парченцата сапун, които останат под ноктите ви, ще ги предпазят от набиването на излишна мръсотия. След като свършите работа, просто почистете със стара четчица сапуна от ноктите и ще имате идеално чисти нокти.

3. Най-лесният начин да изсушите подправки. Наредете ги върху стар вестник, сложен върху седалката в колата. Отворете широко прозорците, затворете вратите на колата и за нула време ще имате изсушени подправки. А за бонус – колата ви ще ухае невероятно!

4. Следващият път, когато варите или задушавате зеленчуци, не изхвърляйте водата от тенджерата, а полейте с нея картофените си насаждения. Ще се учудите от страхотния ефект, който има „зеленчуковата супа“ за картофите.

5. Имате листни въшки? Има два лесни варианта за решение на проблема. Единият е, разбира се, да ги прогоните със силна струя вода от маркуча. Другият е да увиете около ръката си широка лента от някакъв плат или стар парцал и да потупате листата, върху които са се настанили въшките.

Коментирай