За дома

Декорирайте дома с помощта на техника със салфетки

Превърнете обикновеното стъклено шише в красива ваза

31.05.2013г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Домът ни винаги има нужда от малко свежест. Тя може да бъде постигната с ароматни свещи, свежи цветя, нови рамки за снимки и други. Има толкова много начини с които да поканим настроението и да го задържим дълго време. Следващото предложение за декориране на дома е не само забавно, но и креативно.

Свързани статии

С него можем да направим старите мебели да изглеждат като нови, обикновеното стъклено шише да се превърне в красива ваза. Саксиите в градината да станат още по-красиви. Това е техниката със салфетки. Вероятно сте чували за нея, но ако все още не сте я пробвали, сега е моментът.

Първо се отбийте в книжарница, в която предлагат материали за художници. Попитайте за лепило за салфетки. Някъде около него има малки тубички с най-различни цветове боички. Вземете си златна и сребърна боичка, както и четка за рисуване.

Салфетките са въпрос на избор. Има толкова красиви – на ангелчета, цветя, карета, точки, дори с лика на Мона Лиза и много други. Изберете какво ще декорирате. Ако сте решили да започнете със скучните саксии, най-напред почистете добре повърхността им.

Това важи за всичко, което сте решили да декорирате със салфетки.

  • Уверете се, че повърхността е чиста и суха.
  • Разгърнете салфетката и я поставете върху саксията като я придържате с едната ръка.
  • Върху четка за рисуване нанесете малко от лепилото за салфетки. Започнете да го нанасяте върху салфетката. Отначало ще ви се струва странно, но след като изсъхне, лепилото няма да се вижда.
  • Внимателно го нанасяйте, не натискайте с четката, защото може да накъсате салфетката.
  • След като облепите саксията, оставете да изсъхне.
  • Когато повърхността е напълно суха, нанесете като акцент малко златна или сребърна боичка.

Това е! Вече имате нова саксия.

Прилагайте тази техника където желаете. Добавете камъчета, пайети, мъниста върху салфетките. Всичко е позволено, когато декорираме. Направете си нови вази, освежете стария шкаф, облепете рамките за снимки. Забавлявайте се и фантазирайте.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Милена ( преди 10 години )
Техниката със салфетки се казва ДЕКУПАЖ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар