За дома

Детската стая – безопасна, практична и стилна

Изберете заедно с вашето дете дизайна на най-прекрасната детска стая

13.08.2013г. / 10 50ч.
Аз жената
Снимка: Dogtas

Снимка: Dogtas

Всички деца имат своя собствен свят и възприемат жизненото си пространство по различен начин от възрастните.  Жилищната площ за тях е не просто  част от къща, апартамент, градина, а мястото, където те реагират на звуци, светлини, миризми. Това е съкровеното място, в което живеят със своите любими мама и татко, със своите братчета или сестричета. Там споделят тайни, мечти и преживявания с верните си приятели. Затова и децата са изключително свързани със своята стая, така както са привързани към своите родители.

Пространството, което те изпълват у дома е от значение и поради една проста причина - там те се развиват физически и емоционално. Придобиват и усъвършенстват умения, които ще им помогнат да се изградят като пълноценни личности в живота. Ако стаята им е пригодена практично, безопасно и не на последно място стилно и комфортно, те ще имат най-добрият старт за своето правилно развитие.

Децата всъщност са герои, изпълнени с надежди за тайнствени приключения, които да преживеят именно в тяхната любима детска стая. И всички млади хора са всъщност деца, напускащи невинното си детство стъпка по стъпка, приближавайки се към зрялата възраст, пълна с отговорности... Специално за всички деца и млади хора мебелна къща Doğtaş проектира стаи, които им помагат да живеят щастливо точно през тези години, които са от ключово значение за изграждането на бъдещето им. Така че не губете повече време, а изберете идеалната детска стая за вашия малък герой, който не след много дълго ще се превърне в голям човек, с амбиции и мечти за сбъдване.

Ако днес изберете правилното решение и му помогнете да намери уюта и красивия дизайн на своята детска стая, утре ще бъдете горд родител, че сте направили най-доброто за него.

Възрастовите категории, които също имат значение за типа детска стая, която ще изберете са 3:

  • от 3 до 6 години е времето, в което детето открива и експериментира
  • от 6 до 12 години е времето, в което учи и се усъвършенства
  • от 12 до 18 години е времето, в което вашето малко човече се променя и се оформя като личност.

В наше време, родителите играят важната водеща роля и дори определящата за декорирането на детската стая. Въпреки това вие трябва да предоставите възможност на вашето дете също да изяви своите вкусове и предпочитания за дизайна на стаята си.

Вашата основна функция е да направлявате детето, да му давате обективни насоки и наставления, за да може да направи най-добрият избор, но е задължително да му предоставите свободата да изпълни с уют своето кътче у дома.

Ако детето ви е в тийнейджърската възраст, е немислимо да се държите с него като с малко дете, лишавайки го от възможност да изрази собственото си мнение. Нека той или тя активно вземе участие в обзавеждането на стаята си, както и при избора на подходящите аксесоари за нея. 

Като родител, вие от своя страна, трябва да се убедите, че изборът му е правилен и безопасен. Дали марката, която избирате заедно е съвместима с международните стандарти и дали използваните материали са безопасни.

Важни съвети при избора на дизайн за детската стая:

  • ако детето ви е достатъчно голямо, вслушайте се в желанието му за избора на цветове. Така децата усещат, че са значими и тяхното мнение е важно. Само така ще заобичат истински стаята си и ще я припознаят като своето уютно местенце.
  • уверете се, че дизайнът на стаята е приспособен към нуждите на вашето дете
  • оставете достатъчно пространство в стаята, за да може детето да се движи свободно в нея, особено когато детето е в училищна възраст и ще има нужда от свободно място, в което да се организира.
  • не на последно място, изберете мебели, които имат сериозна гаранция за качество. Мебелна къща Doğtaş дава 7 години гаранция на мебелите за детска стая. Високите стандарти на марката са одобрени в световен мащаб, а дългият гаранционен срок е пример за качеството на мебелите.

Сред предимствата на мебелите на Dogtas са и техните антиалергични качества. Продуктите им не разполагат с нито един риск, който може да навреди на човешкото здраве и притежават най-високите европейски сертификати за качество. Голяма част от мебелите с детски дизайн имат антиканцерогенни и антибактериални свойства.
 
Гаранция:

Всички грижовни родители трябва да знаят, че цялата колекция мебели на Dogtas са специално проектирани и произведени в съответствие с Е-1 стандарти за качество, които са най-високият възможен рейтинг в мебелната индустрия.

Коментирай