За дома

Един обикновен ден на една супержена

Как протича денят на най-добрата майка, съпруга, домакиня и професионалист?

16.09.2013г. / 12 40ч.
Аз жената
Ива Дойчинова. Снимка: Ариел

Ива Дойчинова. Снимка: Ариел

Предлагаме ви да прочетете един увлекателен, неподправен и истински разказ за това как протича обичайният ден на една супержена. Една от многото, тези като вас, които жонглират умело с всекидневните задачи, успявайки да бъдат едновременно и добри домакини, и грижовни майки.

Обичам съботните сутрини. Винаги е хубаво да се събудиш и да знаеш, че ще прекараш чудесен ден с любимите си хора. Ставам и след един бърз душ отивам да купя пресен портокалов сок и кроасани за закуска. Мъжът ми и малкият все още спят, разбира се, но днес няма да ги будя рано. Нека си почиват, а аз през това време ще приготвя всичко. 

През нощта съм пуснала пералнята и изваждам прането, което ухае невероятно свежо. Простирам и сядам да закусвам с любимите ми мъже. Докато съпругът ми все още се наслаждава на кафето си, а малкият вече е погълнат от игрите си, аз започвам да приготвям обяда. Ще направя и вкусен плодов десерт, за да ги изненадам.

Следобед ще се разходим всички заедно в парка – дори може да се срещнем с наши приятели, за да могат децата ни да се позабавляват заедно. Преди това, обаче ще трябва да разтребя и почистя – играчките на Калоян са навсякъде, а аз държа домът ни да бъде уютен и подреден. В това време ще пратя Виктор да напазарува за седмицата – всеки със задачите си. 

Вече сме в парка. Децата са толкова нетърпеливи да се видят, че веднага щом се срещат, хукват към катерушките. Докато те тичат на воля, ние ще пием по нещо и ще си поговорим на спокойствие. Веднага след това ще заведа Калоян на тренировка, а докато го чакам да свърши, ще отскоча до салона за красота. Не си позволявам да правя компромиси с външния си вид – винаги трябва да изглеждам перфектно. Това се отнася до всичко около мен – дом, дрехи, храна, кариера – всичко трябва да бъде идеално.

Още отсега знам, че след тренировката навсякъде по дрехите на малкия ще има следи от калното футболно игрище, но изобщо не се притеснявам – знам, че имам сигурни партньори, на които мога да разчитам. 

След вечерята оставям Виктор и Калоян да се забавляват „по мъжки“, а през това време аз се захващам с приготовленията за понеделник. Трябва да приготвя дрехите и раницата за училище на малкия, да изгладя ризата на Виктор и след това набързо да прегледам доклада си за работа. Налага се да пусна още веднъж пералня, за да почистя екипа за тренировка на Калоян. Нямам време за дългата програма, затова ще пусна дрехите на кратката. Знам, че дори на 30 С с Ariel и Indesit ще получа безупречни резултати. Така даже ще спестя малко време, което да прекарам в разговори по телефона с приятелките си. 

Свързани статии

Харесва ми да се грижа за всичко и всички, особено, когато виждам признателност в очите на любимите хора. Понякога се чудя откъде намирам сили и желание за всичко това… Някои казват, че съм супержена. Може би са прави… Като се замисля, всички жени около мен всъщност са супержени – майка ми, приятелките ми, колежките от офиса…

Ако и ти познаваш жени с подобни суперсили, сега имаш възможност да им се отблагодариш за всички усилия, които ежедневно полагат.

Посети страницата на Ariel във Фейсбук, номинирай избраната супержена и тя може да спечели страхотна изненада от Ariel и Indesit. Ти също можеш да участваш, включи се! 

* В отбора на супержените е и Ива Дойчинова, а може би някой ден там ще попадне и нейната дъщеря (снимката горе).

 

Коментирай
8 rate up comment 0 rate down comment
su-perka ( преди 10 години )
Kakva e poukata ot prikazkata? Super jena = sluginya! Ne iskam da sam super jena!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 0 rate down comment
Sheyla ( преди 10 години )
Ако да си супер жена означава да се грижиш сама за всичко,докато мъжът ти само пазарува,не,благодаря,това не е супер жена,а най-обикновена,използвана добре от мъжа си жена.И нито"Ариел",нито"Индезит" ще ти прострат и изгладят прането,а останалото го вършат всички перални машини и прахове,някои-даже много по-добре,просто платена реклама на"Ариел".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар