За дома

Растения, които носят любов и късмет в дома

Жасмин и...

25.10.2013г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Домът и градината винаги са по-красиви, когато има зеленина и цветя. Те придават повече уют, красота и настроение. Всяко нещо, което ви заобикаля има своята положителна или отрицателна енергия.

Всеки иска за себе си и любимите хора здраве, късмет и успехи. Казват, че има растения, които, ако бъдат отглеждани в дома, ще донесат на хората просперитет и положителна енергия. Ето някои от тях.

Бамбук

Лесен за отглеждане и непретенциозен. Може да заминете на почивка за 2-3 седмици. Единственото, което трябва да направите е да му осигурите достатъчно вода във вазата и непряка слънчева светлина. Бамбукът помага за премахването на депресията и негативната енергия. Носи късмет и повишава духовното израстване.

Босилек

Хубаво е да го отглеждате не само, защото може да бъде част от вашите ястия, но и за привличане на любов, богатство, късмет в дома ви. Според индийската култура в дом, в който се отглежда босилек, има късмет и премахва злините.

Лоницера

Това е цветето, което ще донесе пари в дома ви и ще го пази. Познато е още под името орлови нокти и има сладък аромат. Растението е увивно, което го прави още по-красиво.

Свързани статии

Жасмин

От векове се смята, че ароматът на жасмин привлича любовта. Отглеждан в дома, не само ще донесе любов, но и пари. Поставете го в спалнята си, ако искате романтиката да бъде винаги със вас.

Лимон

Вероятно сте виждали лимони, отглеждани в голяма саксия. Жълтият им цвят зарежда позитивно. Това растение е символ на приятелството и положителната енергия. Действа пречистващо на дома.

Миниатюрни рози

Розите са символ на обич и страст, изцеление и късмет. Носят жизненост и любов в дома.

Орхидея

Орхидеите са едни от най-красивите растения, които привличат любовта, действат успокояващо.

Коментирай