За дома

Как да си направим коледни играчки от филц?

Или картички за всички в офиса

03.12.2013г. / 16 00ч.
Аз жената
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Магическата формула – лесно и бързо. Днес за всичко има полуфабрикати – дори и за творчеството. Ако навремето сте искали прежда е трябвало първо да си я острижете, разчепкате, изперете, изпредете, намотаете... все трудоемки дейности... Днес даже не се и досещаме за функциите на някои старовремски уреди.

И разбира се можем да си купим готови елементи от книжарнички. За тази Коледа те са подготвили специални коледни комплекти за малчугани с различни елементи от филц – еленче, елхичка, звездичка.

От желаещите се изисква само да пришият двете парченца плат едно към друго и да напълнят вътрешността с пухкава вата. По желание могат да украсят с мъниста или пайети. Така бързо можете да направите красиви и меки играчки за елхата.
Може да са и хубава украса за коледния подарък на някое бебе.

Свързани статии

Ако сте си купили един комплект може да използвате елементите и да очертаете фигурките и върху непотребни парчета плат, така ще имате много различни като цвят и материя играчки. Знаете, че традицията е всяка година да купуваме по една нова играчка за Коледа. 

А може и да изработим. Със сигурност лично направената от нас и нашите деца играчка ще ни е много по-мила и изпълнена със спомени.


Може да вземете и изрязани елементи – ръкавички, елхички, звездички и да направите бързи картички. Напоследък естественият кафяв картон ми се струва все по-хубав и все по-ефектен за картички. Самият той носи послание и не бива да го претрупваме – рисунка с молив, лепната елха, малко снежец и картичката е готова. Децата също биха се радвали да лепят мекички елхички, топки и ръкавички. Оставете ги да творят на воля.

Със сигурност ще сътворят нещо интересно.

Автор: Вергиния Генова

Коментирай