За дома

Да обзаведем правилно дома според фъншуй

Каква трябва да е входната врата?

28.11.2013г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Баня и тоалетна

Създайте красива, вдъхновяваща и приятна обстановка. Декорирайте банята си с красиви аксесоари, огледало на вратата на банята. Поставете свежи цветя или стрък бамбук, ароматни свещи, сапуни. Не забравяйте да държите капака на тоалетната чиния винаги затворен, когато не я ползвате. Не задържайте козметика или празни опаковки от нея в банята и тоалетната. Ако пространството е твърде малко, поставете повече огледала, за да го разширите визуално.

Цветовете в дома

Червеният цвят носи радост и енергия на дома. Повишава сексуалното желание, носи късмет и щастие. Декорирайте с този цвят заедно с други красиви цветове и елементи в кухнята, детската стая и всекидневната.

Свързани статии

Жълт цвят

Това е цветът на слънчевата светлина, весел и ободряващ. Той създава приятна обстановка и уют и е подходящ за детската стая, всекидневната, кухнята или работния кабинет.

Син цвят

Синьото има безкрайно много нюанси. Него декорирайте в източната част на дома за здраве, югоизточната част за пари, в северната част за успех в кариерата. Декорирайте със синьо в спалнята, работния кабинет и детската стая.

Оранжево

Ако червеното ви се струва твърде интензивен и крещящ цвят, заменете го с оранжево. Оранжевото е цвят на позитивната енергия, приятелството и уюта. Декорирайте в южната част на дома с него за любов и сплотено семейство, югозападната част за любов и брак и в североизточната част за духовен растеж и самоусъвършенстване.

Лилаво

Внесете този цвят в дома си чрез меки възглавници, произведения на изкуството. Подходящ е в по-светли нюанси и за помещения, в които релаксирате. Не забравяйте да поставите в дома си и лилавия камък на успеха и щастието аметист.

Розово

Това е цвят на любовта и с него може да декорирате навсякъде, особено в спалнята. Комбинирайте го със зелено за положителна вибрация и енергия. Ако търсите любовта или сте я намерили поставете в дома си и розов кварц.

Сив цвят

Използвайте сивото в северната част на дома за креативност, в североизточната част за успех в кариерата.

Черен цвят

Цвят, който добавя дълбочина и е свързван със стабилността. За успех в кариерата го поставете в северната част на дома си. Добавете черно като декорирате с черни рамки за снимки, черни мебели.

Бяло

Този цвят носи чистота, невинност и удовлетворение. Поставете го в банята или на място, което е предназначено за медитация и отдих.

Кафяво

Този цвят подхранва положителната енергия. Изберете мебели, които да са от кафяво дърво в естествен топъл цвят. Подходящ е за кухнята, банята или спалнята. Поставете го в южната част за успех, в югоизточната за пари и в източната за здраве.

Коментирай