За дома

Кои цветове влияят на емоциите?

Цветовете могат да бъдат отговорни за вашите емоции

22.12.2013г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

При декорацията и обзавеждането на дома е важно да разглеждате всеки елемент в него като нещо повече от цвят или предмет. Домът трябва да е специалното ви място, в което благодарение на познаването на цветовете и правилното им избиране да ви зарежда положително, да ви отпуска и да предизвиква любовта във вас. И тъй като цветовете могат да бъдат отговорни за вашите емоции, вижте кой цвят за кое помещение е подходящ.

Червен

Вероятно не сте забелязали, но червеният цвят често присъства в интериора на ресторантите. Това е предпочитан цвят, защото стимулира енергията, кара хората да се чувстват по-оживени, а човек има нужда да се чувства по този начин, когато е в компанията на хубава храна и добри приятели. Ако ви предстои освежаване на стените в дома, червеното във всичките му нюанси и яркости е подходящ цвят за трапезарията или кухнята.

Син

Синият цвят спада към студените цветове. Има много нюанси на синьото, някои от които ще ви помогнат да се отпуснете и да заспите спокойно. Подходящ е за спалнята или банята, но въпреки красотата му, не забравяйте да го комбинирате и с някакъв друг мек цвят.

Кафяв

Това е цветът, който носи топлина и кара човек да се чувства по-уютно и сигурно. Той е символ на дървото, което се свързва със стабилността. Подходящ е за всяка част на дома и особено за всекидневната или работния кабинет.

Свързани статии

Лилав

Лилавото е цветът на царете. Въпреки неговата изтънченост внимавайте с наситеността, когато сте решили да бъде част от декорацията на дома. Малко лилаво може да направи дома да изглежда по-луксозен. Въпреки красотата му, добре е да не го поставяте в спалнята, защото се смята, че той стимулира творческия процес, а спалнята е място, в което имате нужда да се отпуснете и релаксирате.

Черен

Драматичен цвят, който придава елегантност на дома. Въпреки това понякога може да има обратно действие, затова го използвайте в малки количества или към други цветове.

Зелен

Зеленият цвят се свързва с природата. Действа успокояващо, придава усещане за комфорт и помага за премахването на стреса. Ето защо той е подходящ за всяка част на вашия дом.

Розов

Цвят, който се свързва с романтиката и спомените за куклите от детството. Освен в детската стая може да декорирате с него в спалнята, а ако не е сред любимите ви цветове, декорирайте с него в малки количества в помещения, в които не влизате често.

Оранжев и жълт

Меки, топли, слънчеви цветове, които ви зареждат положително. Подходящи са за всяко кътче от дома ви и особено за кухнята и трапезарията, защото оранжевото стимулира апетита.

Бяло

Ако искате да придадете повече пространство на дома, изберете този цвят, ще ви подейства и релаксиращо.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай