За дома

Растения, които през 2014 ще донесат късмет в дома и офиса

Палма арацея

07.01.2014г. / 11 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Поставянето на растения в дома и офиса е един от най-добрите начини за привличане на положителната енергия, за подобряване на настроението и нагласата. Те правят атмосферата по-приятна и уютна, могат да намалят стреса и напрежението и са добри филтри на въздуха в помещението.

Новата година едва започва и е добре да знаете какво ще ви донесе повече здраве, успехи и просперитет през 2014-а. Вижте няколко растения, които имат необикновена сила. Направете ги част от вашия интериор и имайте една хубава година.

Бамбук

Според фън шуй бамбукът е растение, което носи щастие и богатство. Поставяйки го в офиса или дома това ще помогне за подобряване на вашата увереност, умствена дейност и креативност. В дома също ще донесе много здраве, спокойствие и късмет. Освен това бамбукът не изисква почти никакви грижи, което го прави лесен за отглеждане.

Дърво на парите

Това е зелено растение с по-дебели и продълговати листа с дължина около 2,5-3 см. Цветето носи късмет, здраве, дълголетие, просперитет когато го поставите в дома или офиса. Подходящо е за направата на бонсай, а според фън шуй освен късмет, може да привлече и по-добри финансови постъпления.

Палма арацея

Ако искате да привлечете позитивната енергия в дома и офиса, това растение е точно за вас. Красивата палма е идеална и за помещения, в които няма възможност да се проветрява често.

Лунна орхидея

Красивото цвете ще донесе в дома и офиса ви много късмет и просперитет. Листата на цветето приличат на пеперуда в полет, разперени и в няколко преливащи се нюанса.

Свързани статии

Сансевиера

Красиво цвете с дълги, леко усукани листа обикновено в няколко нюанса на зелено, наподобяващи змия. Това цвете е сочено за едно от най-късметлийските, което значи че е добре да го направите част от вашия интериор в офиса или дома. Освен това растението може да абсорбира вредните газове във въздуха и да създаде естествена влажна среда в помещението, в което се отглежда.

Драцена

Драцената е не само красиво цвете, но отново според фън шуй тя носи късмет там, където я поставите. Според източната философия растението съчетава два много важни елемента – дърво и огън. Това стимулира енергията и ще предотврати застояването на енергийния поток.

Коментирай