За дома

Да спестим пространство в малката кухня

Няколко съвета как да подредите кухнята си така, че да спестите място и да въведете уют

08.01.2014г. / 16 40ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Повечето домакинства не могат да се похвалят с просторна и снабдена със свръхмодерно оборудване кухня. Всяка домакиня си мечтае да има повече пространство, за да може да се развихри в кухнята, та нали прекарва голяма част от времето си именно там!

Някои решения как да спестите пространство в кухнята си ще ви помогнат да се чувствате уютно, творчески настроени и ще имате място да събирате семейството си на спокойствие около масата.

Нямате достатъчно широки плотове

Да имате достатъчно място, за да приготвите храната, преди да я сервирате, е от голямо значение. В противен случай настъпват множество стресови ситуации и резултата от готвенето е ядосана домакиня вместо щастлива съпруга и майка, зарадвала с кулинарните си произведения семейството.

За да спестите място от кухненските плотове можете да се възползвате от мястото, което стените предоставят. Нещата, които не ви трябва задължително да са на плота можете да окачите на стената. Например, монтирайте магнитни закачалки за ножове. Така ще освободите място като махнете обемистата поставка за комплекта кухненски пособия.

Имате твърде много пособия върху плота, които не използвате

Свързани статии

Сортирайте нещата, които не ви трябват и ги отделете. Инструментите за ежедневна употреба оставете на плота. Въведете ред, който ще е най-удобен и практичен за вас. Например, паничките за забъркване на тесто, кайма, сосове да отидат обратно в шкафа, а дървените лъжици и щипките за сервиране да останат отгоре!

Тиганите и тенджерите ви са затрупани и нямате достъп до тях

Имате много кухненски съдове, но сте ги затрупали някъде на дълбоко и не можете да ги достигнете, когато ви трябват. Готвите си в едни и същи, а толкова обичате да се разнообразявате. Бъркотията във високите шкафове в кухнята е огромна!

Съветваме ви да извадите абсолютно всички съдове, да ги сортирате и да ги приберете по големина едни в други, до колкото това е възможно. Останалите подредете в шкафа отново по ползваемост. Ако имате възможност извадете ненужните неща от кухнята. Изберете тесни, но високи шкафове, ако сега подновявате интериора в кухнята ви, а пространството ви е ограничено.

Ако нямате възможност да инсталирате високи шкафове с плъзгащи се чекмеджета за съхранение на обемистите съдове, можете да монтирате метални стелажи. Те са подходящи за подреждане на кухненски пособия, могат да се окачат на стената и да внесат артистична нотка в кухнята ви, ако ги украсите нестандартно! Използвайте въображението си!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 10 години )
interesni idei , to vse sa edni malomerni jili6ta ,,ama kakvo da se pravi , parite igraiat
отговор Сигнализирай за неуместен коментар