За дома

Фигурки на животни, които носят късмет

Каква да поставите в дома си?

16.01.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Заек

Той символизира раждането на нещо ново, плодовитостта, надеждата и щастието. Те са начало на пролетта и прераждането.

Кон

Конят е приеман за силно, упорито и много красиво животно, което винаги се движи смело напред. Много битки са били печелени на кон. В годината на Коня (според китайския календар) не пропускайте да сложите в дома и офиса фигурка на грациозното животно.

Делфини

В много култури се счита, че делфините носят късмет. Символизират защита. Още преди много години те са помагали на древните рибари и мореплаватели в трудни моменти. Делфините са символ и на свободата и добротата.

Червени прилепи

В Китай фигурките и изображенията на червени прилепи са символ на дълъг живот. Носят се и като амулети, талисмани, за да донесат щастие. Смята се, че това страховито за много хора животно може да прогони злото и събира в себе си пет много важни символи – здраве, дълголетие, любов, богатство и добродетел.

Костенурки

Костенурките са считани за символ на късмет. Според фън шуй костенурката е едно от четирите небесни животни, останалите са дракон, феникс и тигър.

Свързани статии

Калинка

Тя е предвестник на добър късмет и просперитет. Калинката ще направи дните ви по-позитивни и ще ви направи по-търпеливи. Смята се, че броят на точките на калинките показва щастливите месеци напред, които ви очакват. За тези, които нямат половинка до себе си или имат партньор, означава брак или нова любов.

Прасе

Фигурката на прасенце ще ви донесе много богатство, щастие и благоденствие. Прасето в китайската митология е символ на честност, толерантност, инициативност и старание.

Тигър

Ако искате да предпазите дома си от злини, кражби и пожар, трябва да си купите фигурка на тигър. Според китайската култура освен, че ще защитава дома, ще донесе и много щастие в него.

Снимка: Reuters

Коментирай