След сключването на брака или когато двойката се събира да живее на семейни начала, за да живее щастливо, трябва не само да има добра комуникация между партньорите, но и strong>разбирателство по отношение на интериора в дома. Има няколко основни и лесни за спазване правила, които щастливите двойки спазват.

Дайте свобода и на двама ви по отношение на мебелите, които ще поставите в дома си, за цветовете, които ще изберете и за всичко останало в интериора. Не пренебрегвайте желанията на половинката, както и тя не бива да игнорира вашите.

Организирайте така дома си, че да няма повече от „моите мебели“ или „твоите мебели“. Обсъдете идеи, които допадат и на двама ви и ги приложете.

Семейството най-често се събира около маса. Тогава докато се храните вие разговаряте, забавлявате се. Задължително поставете в дома си и малка маса за кафе. Към нея може да добавите и две удобни табуретки. Така, когато решите да отморите краката, ще има табуретка и за половинката ви.

Игрите са така наречената социална спойка. Ако вие и партньорът ви обичате играта на карти, табла и т. н. направете си кът за игри, в който да се чувствате удобно и приятно. Ако домът ви позволява, може да поставите и маса за тенис или билярд, а защо не и мини фитнес.

Ако сте от тези, които обичат книгите, мини библиотеката е задължителна. Добре е да я организирате в помещение, в което има място и за двама ви, когато искате да почетете.

Осветлението в дома ви е хубаво да бъде меко и приятно. За всекидневната и трапезарията трябва повече светлина. За спалнята изберете по-заглушена, която да ви предразполага към романтика.

Ако гардеробът, който ползвате е един и за двама ви, поделете го по равно. Трудно е, защото дамите обикновено имат повече дрехи и аксесоари от мъжете, но винаги може да се намери рационално решение.

Когато декорирате аксесоари в дома като фигурки и вази например, не ги разделяйте на колекцията с кристални вази и дървени фигури. Декорирайте по едно от тях на масата във всекидневната. Това създава допълнителен уют.

Още по темата

Добавете повече блясък в дома като поставяте акценти в цвят матирано злато. Може да е рамка на снимка, огледало и т. н.

Не пропускайте да добавите и малко зеленина, като поставите няколко саксии в дома си. Ако сте кулинари или само единият от вас готви, но другият все пак помага, поставете и саксии с билки в кухнята. Растенията имат невероятна положителна сила и е хубаво да бъдат около вас.

Не пропускайте и банята, особено ако разполагате с вана. Това е другото ваше романтично кътче. Добавете в него стрък бамбук, ароматни свещи и етерични масла.

Цветовете в дома трябва да ви карат да се усещате приятно. Да релаксирате и да не усещате напрежение.

Според китайците жълтият цвят носи късмет и пари. Затова в галерията ни споделяме няколко красиви идеи за това как да включите този цвят в дома си.

Снимки: architectureartdesigns.com