За дома

Как да премахнете неприятната миризма на риба

Бързо и лесно решение за премахване на неприятната миризма

28.02.2014г. / 12 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Рибата е една от най-полезните и здравословни храни, която е добре да бъде консумирана веднъж или два пъти седмично. Често приготвянето й в домашни условия завършва с неприятната й миризма, която трайно се задържа по ръцете и приборите, с които е обработвана рибата. За тези ситуации има малки домашни трикове, които бързо премахват миризмата й.

Мляко

Вероятно не сте чували, но прясното мляко е ефикасно средство за премахване на миризмата от риба. Накиснете приборите в малко прясно мляко (ако обезмирисявате чинии, сипете по малко в тях от млякото) и оставете да действа 10-15 минути. Благодарение на казеина, който се съдържа в млякото, неприятната миризма ще изчезне. Ако има нужда да почистите ръцете си, накиснете ги за няколко минути в купичка с мляко. Това не само ще премахне миризмата, но и ще се погрижи за кожата ви.

Сварете портокалови корички

Към тях може да добавите и лимонови корички. С получената цитрусова вода залейте приборите и оставете за няколко минути да подейства. След това ги измийте както обикновено.

Изсипете върху ръката си малко количество препарат за миене на съдове. След това сложете една чаена лъжичка сол и хубаво разтъркайте между ръцете. След като изплакнете ръцете си, неприятната миризма няма да се усеща.

Свързани статии

Лимон

Приятният цитрусов плод е един от най-често използваните за премахване на неприятната миризма. Разрежете един лимон наполовина и натъркайте приборите с него. Оставете да подейства около 20 минути и след това ги измийте с препарат за чинии. Може да използвате и лимонов сок за премахване на неприятната миризма от ръцете ви.

Оцет

Също евтин, бърз и ефикасен начин за премахването на миризмата от риба. Отново може да накиснете приборите във вода с оцет. Той не само ще ги почисти, но и ще ги предпази от ръждясване. Ако ръцете ви са се умирисали на риба, натъркайте ги хубаво с оцет и след това ги изплакнете.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )