За дома

Почистете дома с... лакочистител!

Невероятните и неочаквани ползи от лакочистителя!

01.03.2014г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Лакочистителят може да бъде много добър приятел на жената не само в поддръжката на бляскавия й маникюр, но и в почистването на домакинството! Ще се изненадате колко много и разнообразни употреби на този разтворител съществуват!

Възстановяване на под

Изненадващо е как лакочистителят може да върне свежия вид на захабената ви подова настилка! Изсипете го върху хартиена кърпа и забършете интензивно. Подходящ е за теракота, ламинат и бетонни подове.

Подмладете порцелана си!

За да премахнете петна и наслагвания по любимия си порцеланов сервиз, напоете памучна кърпа с лакочистител, разтъркайте, докато петната не се заличат. След това измийте с препарат за съдове и изплакнете. Блясъкът се възвръща моментално!

Лъснете обувките

Наситено напоена хартиена кърпа с лакочистител помага за премахване на мръсните наслоявания по обувките, драскотините по кожата и петната изчезват. Използвайте влажна текстилна кърпа за полиране.

Свързани статии

Изтриване на лепило

Лакочистителят е разтворител, така че с помощта на памучен тампон ще ви свърши чудесна работа, ако някъде сте разлели лепило или сте излезли от контура. Също така премахва и лепилото от кожата.

Съживете часовника си

За да премахнете мръсните и мазни наслоявания от дългото носене на ръчния ви часовник, използвайте отново памучен тампон, напоен с лакочистител. Верижката на часовника и свързващите елементи ще блеснат неузнаваемо. Но не търкайте прекалено силно – особено ако часовникът ви е пластмасов!

Почистване на самобръсначката

Малко известен факт е или, може би, хората просто не се замислят, но самобръсначката е средище на много бактерии. Ако продължите да я използвате повече от 3-4 седмици, необходимо е задължително да я дезинфекцирате от време на време. За целта използвайте лакочистител – върши прекрасна работа!

Все пак имайте предвид, че активната съставка на лакочистителите е силен разтворител и всяка пластмаса може да бъде разтворена от него и повредена.

Коментирай