За дома

Фъншуй съвети за декорация на входната врата

Тя се смята за основен портал на енергията, преминаваща в дома, затова декорацията й е от голямо значение

02.03.2014г. / 10 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Stock Xchng

Снимка: Stock Xchng

За един дом едно от най-важните неща е да бъде балансиран и с пречистена енергия, за да може семейният живот да върви гладко и безпроблемно. Затова фъншуй подредбата дава напътствия как да подредите дома си така, че да привлечете успех, здраве, просперитет и положителна енергия.

Според фъншуй входната врата е изключително важна от гледна точка на потока на енергията. Тя е естествен вход към уюта на дома ви и затова трябва да е правилно подредена и украсена.

Препоръчително е цветът на входната врата да е или червен (помага за изобилието в дома), или да е зелен (помага за финансов просперитет).

Окачете на входната врата вятърен звънец, от онези, които се поклащат от полъха на вятъра. Те не само издават красива мелодия, но и създават добро енергийно поле, което ще спомогне за увеличаване на любовта, семейното щастие и приятелството в дома ви. За да увеличите още повече приветливостта, можете да украсите с градински фенери (ако живеете в къща) или да ги забодете в саксиите на балкона ви (ако сте в апартамент).

Свързани статии

Хубаво е да изчистите всички сухи или мъртви растения пред дома ви или сградата, в която живеете. Вместо това посадете растения или сложете големи саксии със здрави и свежи цветя от двете страни на входната врата. Според фъншуй те осигуряват стабилно пречистване на енергията, влизаща в дома ви.

Входната врата трябва да бъде привлекателна, а не скучна и еднотипна. Ако имате възможност, подновявайте цвета й всеки път, щом усетите, че е дошло времето. Гледайте цветовете да са свежи. Според фъншуй е добре да има статуя в близост до вратата. Това е подходящо за хората, живеещи в къща. За предпочитане е да бъде символ на герой, който да бъде пазител на дома ви, например ангел или за ревностните любители на източните култури – Буда.

Според източната култура за правилно подреждане на дома най-добре е стълбището, което води към входната врата или което води към стаите от входната врата, да е извито – никога право! Според мъдреците положителната енергия не изпитва затруднения да преминава свободно по извити стълбища, докато отрицателната не може да мине по криволичещи стълби.

Снимки: Stock Xchng

Коментирай