В декорацията на всеки дом задължителен аксесоар е огледалото. Огледало поставяте задължително в банята, в спалнята и по-рядко в антрето, кухнята и всекидневната. Декорирането на огледалата в дома е деликатно или поне според фъншуй. Ето няколко основни насоки за поставянето на огледалата.

Според фъншуй най-голямото огледало в дома увеличава капацитета на всички останали огледала в дома. Поставени по подходящ начин, те могат да донесат късмет и спокойствие на домакините.

Ако във всекидневната искате да поставите огледало в красива рамка и от прозореца ви се открива красива гледка на природа, небе, градина поставете огледалото на стената срещу прозореца, за да удвои положителната енергия и красотата. Трапезарията също е подходящо помещение, в което да поставите едно огледало, защото тя е мястото в дома, представляващо богатството на едно семейство.

Поставяйте огледала там, където пространството е малко, за да го удвоите, като в малка стая, коридор. Голямо огледало облегнато на стената визуално ще отвори стаята.

НЕ поставяйте огледалото точно срещу входната врата. Това тласка енергията да се връща обратно към вратата. Може да добавите огледало в коридора където е вашата входна врата, но нека то бъде перпендикулярно на нея. Огледалата не бива да отразяват грозни гледки, като кош с мръсно пране и т. н.

В спалнята си не поставяйте огледалото срещу леглото. Това може да наруши съня ви или да доведе до смущения в отношенията с партньора. Според други вярвания, докато човек спи, душата му се отделя за някакво време от тялото. Смята се, че огледалото може да бъде като капан за душата.

Още по темата

Ако имате счупено или напукано огледало в дома си – изхвърлете го, тъй като то носи негативна енергия. Също така избягвайте да купувате огледала, които са направени от много на брой малки парченца.

И не на последно място, важна е и чистотата на огледалото. Почиствайте го често не само, за да бъде красиво, но защото се смята, че огледалата имат способността да задържат и натрупват отрицателните емоции и да ги връщат обратно.

Ако искате да увеличите късмета си, избирайте огледала, които са в дървени, метални и като цяло красиви рамки. Ако искате да привлечете парите към дома си, задължително имайте поне едно огледало с рамка, боядисана в златно.

В галерията ни може да разгледате предложения за красиви декорации на дома с огледала.

Снимка: markdsikes.com