С наближаването на по-топлото време и Великденските празници все повече започвате да мислите за пролетната декорация на дома. Тя винаги е свежа, в красиви цветове и с много цветя. В направата и често може да използвате подръчни материали, с които само за няколко минути да преобразите дома.

Един такъв материал, който е и тематичен за сезона и наближаващите празници са черупките от яйца. Полезните яйца присъстват на трапезата ни почти всеки ден. За да декорирате дома си, не изхвърляйте черупките им. Споделяме няколко оригинални идеи, които да обединят цялото семейство в преобразяването на дома. Декорацията с черупки от яйца е истинско забавление не само за възрастните, но и за децата.

Направете си мини вази от черупки от яйца

Внимателно отделете яйцето от черупката. Опитайте се да запазите колкото е възможно повече от черупката. Измийте я внимателно, сипете малко вода и поставете в нея от любимите си цветя. Тази идея за ваза ще ви струва само няколко стотинки.

Направете си малка градинка с тях

Ако нямате място за саксии и искате да освежите декорацията в дома си, не изхвърляйте черупките от яйца. Измийте ги, направете на дъното на черупката една – две малки дупки с игла за дренаж, сложете в тях малко пръст и подходящи семена. Само след седмици ще имате красива мини градина в кухнята или всекидневната. Това е и едно добро начало да накарате децата да обичат растенията и да полагат грижи за тях.

Още по темата

Направете си свещници

За тази идея ще ви трябват няколко черупки от яйца. След като махнете вътрешната част измийте ги и ги оставете да изсъхнат добре. През това време разтопете една-две големи свещи на водна баня. За да направите свещниците още по-красиви, използвайте цветни свещи.

След като восъкът е разтопен, поставете в черупките по един фитил. След това внимателно изсипете восъка в черупките и оставете да изсъхнат.

Снимки: marthastewart.com