За да бъде декорацията на дома ви красива са нужни малко фантазия и подръчни материали. Днес споделяме с вас идея как да си направите красива декорация за дома или градината с помощта на камъчета.

Когато се разхождате в парка или прекарвате време в градината, вие сте заобиколени не само от красива зеленина, но и от камъни. Когато те са с различна големина и форма, от тях става чудесна декорация.

За да ви бъде по-лесна декорацията използвайте гладки камъчета. За тази идея ще ви е нужен сребърен или златен спрей. Това, което трябва да направите е предварително да почистите камъчетата и да ги напръскате няколко пъти от всички страни със спрей.

Ако разполагате със златно или сребърно фолио, нанесете малко лепило върху камъчетата и ги облепете плътно. Лесно е, нали?

Когато се забавлявате, декорирайки камъчета, имате пълна свобода. Може да рисувате по тях с боички, да им залепите стикери, копчета, панделки, да комбинирате няколко различни идеи, както е показано тук.

Още по темата

Камъкът предварително е изрисуван с боя, която е добре изсъхнала. След това от различни парчета плат са изрязани елементи, които с помощта на лепило са закрепени за камъка.

Техниката със салфетки също е приложима при декорацията на камъчета. Може да си купите комплект за декорация със салфетки и да направите една наистина невероятна декорация за дома си, а защо не и ефектен подарък за близки и приятели.

Снимки: marthastewart, eastyart.blogspot, bee-jamie.blogspot