Организацията и подредбата на дома е приятна и сладка задача за много домакини. Повечето жени обожават да аранжират интериора в жилището си, за да го направят по-приветливо и уютно за семейството си.

Още по темата

Да си направите сами уникални интериорни украшения, които освен това да са и функционални, е прекрасно! Ако нямате тази възможност пък, можете да почерпите идеи от нашите предложения, които да потърсите из магазините.

Банята е деликатно място, в което хората прекарват голяма част от живота си. Но усамотението, което човек търси в това специално пречистващо място в дома, може да бъде нарушено от безпорядък и прекалено много натрупани пособия и тоалетни принадлежности. Да не говорим за прането, средствата за почистване, хавлиите и какво ли още не!

Как да спестите място в банята, така че хем да внесете уют, хем помещението да стане максимално функционално?

Като начало, ако принадлежностите ви за грим и демакиаж са в банята, но са в пълен хаос, можете да ги организирате в сладки малки бурканчета, прикрепени към дървена дъска, която предварително сте лакирали, за да не попива влага. Необходими са ви крепежни елементи, с които да закрепите бурканите към дървената дъска.

Дървени собственоръчно изработени кутии за складиране са друг интересен и уютен вариант за банята или килера. Ако имате дърводелски умения, това е вашият избор! Ако пък не, можете да подберете подобен купешки вариант, за да подобрите и организирате интериора на вашата баня.

В последно време много нашумели са декоративните градински кофички, които могат да се използват както за саксии, така и за контейнери за принадлежности не само за банята, но и в целия дом. Тези кофички се продават в големите вериги за мебели и интериор, така че няма да имате проблем с откриването им.

Изберете цвят по желание. Ще ви е необходима закачалка с куки, която да монтирате на стената. Окачете на нея сладките кофички и подредете принадлежностите си. Стилът е супер винтидж, но с ново звучене!

Ако някъде из тавана или мазето си пазите едновремешните плетени кошници, в които бабите ви съхраняваха плодове и зеленчуци, сега е моментът да ги реабилитирате! Тези кошници са много подходящи за складиране на кърпи, ролки тоалетна хартия, памучни тампони за демакиаж, джапанки и какво ли още не!

Можете да подредите плетените си кошници и да им окачите надписи, които да ви улесняват в търсенето на нужния предмет.

Същата идея важи и за металните кошници. Те са интересно винтидж решение. В тях можете да държите хавлиените кърпи прилежно сгънати. Изборът е ваш – оставете ги в метален нюанс или боядисайте в синхрон с цвета на помещението.

Снимки: Pinterest