За дома

Дантелени свещници, направени вкъщи

Как да употребите старомодните дантелени покривчици?

02.07.2014г. / 12 12ч.
Илияна Николова
Снимка: annabooshouse.blogspot

Снимка: annabooshouse.blogspot

Оказва се, че старите дантелени покривки от едно време, които всички притежаваме като наследство от бабите си, имат повече употреби, отколкото сме смятали някога!

Представяме ви още една много лесна за изпълнение и оригинална идея за това как да си направите удивително красиви и уникални по рода си свещници, с които да разкрасите дома си и да внесете уют в дневната и трапезарията.

Нужни са ви само няколко чисти стъклени буркани и старите ви дантелени покривки. Обикновен ленен коноп също би могъл да свърши чудесна работа.

Просто увийте бурканите с дантелените покривки и ги залепете с помощта на секундно лепило, за предпочитане с бял цвят или безцветно, за да не останат жълти петна по дантелата.

Конопът увийте по същия начин и залепете. Ако имате сръчни ръце, можете да направите някои закачливи извивки с него – ще се получи оригинално изпълнение!

Колкото повече разновидности от малките бели покривки имате – толкова по-красиво ще стане! Сложете във всеки буркан по една малка свещ и се насладете на мига със семейството!

Вижте още:

Как да си направим ръчно изработен свещник?

Как да си направите красив лампион?

Как да си направите красива дантелена гривна

Снимки: annabooshouse.blogspot

Коментирай