Повечето средностатистически българи живеят в по-малки жилища. Знаем колко неудобно може да е това не само от гледна точка на броя членове на семейството, но и мястото за съхранение на предмети за бита.

Ако и вие като нас сте любители на нестандартните идеи, ръчната изработка и остроумните хрумки, вероятно ще ви се харесат предложенията ни за хитри начини за съхранение на домашните принадлежности!

Предложение номер едно съчетава идеята за ефектно складиране на обувки и употреба на старинен шкаф. Сигурни сме, че във всеки дом се намира поне един такъв, затова не бързайте да го изхвърляте.

Старите шкафове с витрина могат да бъдат превърнати в чудесен склад за обувките ви. Трябва им само малко боя и лак и са готови. Така не само ще им вдъхнете нов живот, но и ще ви е по-лесно да изберете кои обувки да носите днес!

Още по темата

По иновативен начин можете да скриете принадлежностите за чистене, като прикачите закачалки от вътрешната страна на вратата на килера. Така ще можете да закрепите всяка принадлежност по удобен начин без да ви пречи, а и ще въведете ред.

По същия начин можете да организирате и дрешника си. Освен за дрехи, тези гардероби са същински складове. В тях винаги се прибират всякакви дреболии, които не искате да ви се мотаят на показ, пък и никой не иска гостите му да виждат безпорядък.

Затова вместо да ги бутате по пода на дрешника, класирайте ги в малки и удобни дървени поставки, окачени отново на вътрешната страна на вратата!

Повечето дами си падат по слънчевите очила. Те са чудесен летен аксесоар за всяка жена, а са и необходими. Но къде да приберете всичките си чифтове? Превърнете ги в арт картина на стената! Така ще имате едновременно хитро място за складиране и подредба на очилата ви и интересна нестандартна „картина“, която да краси стената ви!

Стената може да бъде украсена по още много креативни начини! В банята също няма особено място, не може да се поставят шкафове за всичко, но може да се използва празното място на стената – хем за украса, хем за съхранение.

Създаващите уют плетени кошове са идеално средство за целта. Окачете ги с дъното към стената и имате прекрасен начин да подреждате кърпите си за баня в тях!

Последното предложение е закачливо и ще се хареса на шегаджиите! На снимката можете да видите по колко интересни и забавни начини може да бъде използвана една топка за тенис. Само с един прорез по средата можете да я превърнете в удобна и практична закачалка за дребни нещица! Супер идейно!

Снимки и идеи: Pinterest