В дома и градина все повече поставяме цветя в пластмасови саксии, защото са по-здрави. Глинените саксии са красиви и придават много уют на дома, но с тях трябва да се внимава, за да не се счупят.

Следващата идея ще ви покаже как, ако  счупите някои от любимите саксии, да продължите нейния живот превръщайки я истинско произведение на изкуството. 

Трябват ви една счупена саксия (може и повече), пръст за цветя, цветя или билки, които ще засадите (могат да бъдат различни видове), камъчета и всичко останало, което може да поставите като декорация. 

Първото и най-важно нещо е саксията да има дупки за дренаж. След това поставете малко количество пръст в нея. Каква конфигурация да изберете за вашата мини градина? Дайте свобода на въображението си.

Всичко зависи от желанията ви, идеите за това какви и колко цветя ще засадите и колко големи и разнообразни на форма са парченцата от счупената саксия. След като сте поставили малко пръст  сложете едно парче.

Още по темата

Отново добавете малко пръст и декорирайте с второ. По желание може да използвате цимент, за да закрепите трайно някои от тях. Докато редите форми в саксията не забравяйте и да поставяте семенца на растенията.

След време ще получите този красив резултат. В магазините за декорация на дома и градината може да намерите много разнообразни миниатюри за декор. Направете ги част от вашата мини градина и се забавлявайте. 

Снимка: boredpanda