Във всеки дом има стари и ненужни вещи, които обикновено сме забравили, като копчета, консерви, коркови тапи, дискове с музика, рендета, куфари и т. н. Преди да направите поредното почистване на дома, помислете дали не бихте могли само за няколко минути и без много усилия да ги превърнете в оригинална вещ, която да влезе в употреба.

За да не ви затрудняваме в измислянето на проекти, споделяме няколко оригинални идеи.

Идея с копчета

Потърсете в колекцията ви от копчета. Такива, които са шарени и различни на вид. Ще ви трябва текстилно лепило, с което да намажете задната част на всяко копче и притискайки леко да го поставите върху лампиона.

Разбира се, ако използвате лепило с по-силна фиксация, може да декорирате чашите за кафе, старата ваза или да направите по-интересна някоя рамка на огледало или рамка за снимки.

Коркови тапи

Тази минималистична идея е за саксии, които определено ще освежат дома ви. Вземете няколко коркови тапи, издълбайте малко от вътрешността им и засадете красиво растение.

С помощта на лепило може да прикрепите вашите малки саксии към стена или дървена повърхност.

Още по темата

Ренде

Не изхвърляйте старото ренде. Боядисайте го със спрей, боя или лак за нокти и нека то да ви послужи за окачване на красивите ви бижута.

Кутии от консерви

От консервните кутии стават чудесни саксии, свещници или вази. Почистете ги добре, а след това ги декорирайте с цветно фолио. Направете няколко дупки за дренаж (ако ще ги използвате като саксии) и засадете красиви цветя или билки.

Снимки : Facebook