За дома

Красива декорация за Хелоуин (галерия)

Задължителна част от хелоуинската декорация са празничните фенери от тикви

27.10.2014г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Броени дни остават до призрачния, черен, но изпълнен с много настроение и красота Хелоуин. В последните няколко години интересът към него става все по-голям. Във всяка книжарница, голям супермаркет или магазин за домашна декорация, може да откриете всичко, необходимо за празника, с което да украсите дома си.

Спрей, който прави паяжини, красиви прилепчета за закачане, покривки, салфетки и какво ли още не. Споделяме няколко оригинални идеи за домашна празнична декорация, които няма да ви отнемат много време и средства.

Задължителна част от хелоуинската декорация са празничните фенери от тикви. Друга оригинална идея, която може да пробвате е да вземете няколко по-големи портокала или грейпфрута.

Изрежете от горната част капаче, както на тиквите. Издълбайте вътрешността и с помощта на нож направете очи и уста на вашия фенер.

За тази идея ще ви трябват покривка или мушама с паячета, паяжини, тикви и чинии и чаши в оранжево и черно. Както виждате, не е задължително да купувате нови прибори. Просто купете няколко бройки, които да са от пластмаса.

Така и отсервирането ще бъде по-лесно и бързо, тъй като няма да се налага да миете съдове или да се притеснявате, че по време на хелоуин партито ви може да се счупи някоя чаша.

Свързани статии

На празник винаги слагаме на масата и нещо сладичко. Торта, кексчета или бисквити, те радват малки и големи, особено когато са подходящо украсени. Не забравяйте да направите вашите хелоуински сладки изненади.

Най-лесният вариант е да следвате основна рецепта за тяхната направа и да украсите с оранжев крем. В големите супермаркети се продават и декорации за сладкиши с хелоуин образи. А тези от вас, които не са кулинари и няма да имат време да направят подобна изненада, могат да си поръчат да им направят нещо красиво, призрачно и сладичко за хапване.

В галерията ни може да разгледате още интересни идеи за Хелоуин.

Весел празник!

Снимка: Thinkstock

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Глобализация, лелчета, глобализация - то, българчета не станаха, да ви имам проблемите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
:) ( преди 9 години )
От както се поамериканчихме и днешните деца не знаят, кои са Народните Будители, нито кога е денят им... Но..., вече знаят да ходят по вратите и да викат... "Лакомство или беля?" :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 2 rate down comment
Лина ( преди 9 години )
Българите какво общо имат с Хелоуин и от кога го празнуват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар