Реновирането на предмети от миналото, които много хора вече смятат за демоде, всъщност е страхотен начин да украсите дома си.

Още по темата

Винтидж покривките и едновремешните дървени рамки за прозорци, които между другото все още доста хора ползват, са изключително идейни за украса на дома. Лесно можете да ги превърнете в бутикова украса, която само вие да имате и която да откроява дома ви от всички останали.

Много от нас имат в дома си бабините плетени, бели, дантелени покривки, които обаче никой от нас не ползва по предназначение. Затова вместо да ги изхвърляте, за да не заемат място, ги превърнете в страхотна украса.

Какво ви трябва?

  • Бели плетени покривки
  • Стара дървена рамка за прозорец
  • Лепило или пирони

Противно на разбиранията, в случая е по-добре да използвате кръгли покривки за квадратната рамка. От снимките се вижда, че така красотата на бродериите си личи по-добре в тази комбинация. А и ще се убедите, че кръглите покривки се захващат по-лесно за рамката.

Прострете дантелата добре над задната част на рамката. Не забравяйте, че колкото по-добре я опънете, толкова по-добре ще изглежда крайният резултат.

След като сте опънали добре, трябва да изберете как да закрепите дантелата – с помощта на лепило или с пирони. Нашият съвет е да използвате здраво захващащо лепило. В случая секундното би било добър вариант.

Като сте готови със залепването, притиснете добре залепените ъгли и изчакайте лепилото да хване хубаво. Накрая изрежете излишните ъгълчета от покривката, които стърчат извън рамката, ако има такива.

По желание можете да оставите рамката на прозореца изтрита – такава, в каквато я е превърнало времето. Ако не – боядисайте я в избран от вас цвят.

Снимки и идея: Pinterest; fleamarkettrixie