За дома

Нестандартни употреби на водката

За какво освен за пиене можем да използваме водка?

05.05.2015г. / 11 27ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Водката е интересно питие. Тя е подходяща не само за пиене, но и за още куп неща. Ще се учудите колко практически приложения има руската напитка не само в домакинството.

Винаги дръжте една евтина бутилка водка на една ръка разстояние, защото си заслужава. Ето защо:

Успокоява зъбобола

Ако имате зъбобол, но не можете веднага да посетите зъболекар, опитайте компрес с водка. Тя е естествен антисептик, който убива бактериите, прониквайки през кожата. Водката още действа и като локална упойка, която „замразява“ засегнатото място.

Почиства кожата

Водката е чудесно средство за почистване и стягане на порите. Сварете 250 мл зелен чай, оставете го да изстине и прибавете към него 1 чаена лъжичка водка.

Потопете памучен тампон и започнете да прилагате с кръгови движения върху кожата на лицето. Водката ще стегне кожата, а зеленият чай ще я успокои. Тази смес може да се използва и като афтършейв.

Убива плевелите

Недоволствате ли от досадните плевели, които помрачават красотата на градината ви? Тогава използвайте водка, за да ги премахнете. Направете си домашен пестицид, който ще ви отърве от досадните плевели.

Смесете равни части вода и водка. Добавете няколко капки течен сапун. Разбъркайте добре сместа и я поставете в бутилка с пулверизатор. Пръскайте плевелите като се стремите да не засягате останалите растения.

Освежаване на прането

Знаем колко неприятно миришат изпраните отдавна дрехи, престояли в гардероба. За да ги освежите, използвайте отново добрата стара водка. Използвайте неразредена водка в спрей-бутилка. С нея напръскайте дрехите, оставете ги да изсъхнат наново по възможност на въздух. Няма да миришат нито на алкохол, нито на застояло.

Свързани статии

Ободрете косата си

Добавете 50 мл водка в 350 мл шампоан. Благодарение на ниското си pH водката помага за укротяване на къдравата коса и я прави бляскава и здрава. Водката спомага за по-доброто почистване на скалпа, премахва токсините и стимулира растежа на косъма.

Дезодорира краката

Накиснете миризливите крака в смес от вода и водка. Този естествен дезодорант предлага дълбоко почистване, освен премахване на миризмите. Можете да си направите разтвор, който да носите със себе си и когато ви се наложи да се събуете някъде, няма да имате неприятни ситуации.

Лекува пърхота

Смесете 1 чаша водка с 1 супена лъжица счукан розмарин. Оставете сместа да преседи няколко дни, за да се извлекат най-полезните вещества от двете съставки. Прецедете сместа през филтър за кафе.

Масажирайте скалпа с вълшебната смес и пърхотът ще намалее значително. Ако редовно правите тази процедура, дори ще изчезне.

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Стойне от Чукурово ( преди 8 години )
Водката помогна много на Съветските снайперисти през втората Световна война,пропи и помогна да пропадне Марксистката ***....ще помогне да прати по Дяволите и Либерал-демокрацията и Нато.....Дано!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати