За дома

Добрият сън превръща хроничната мигрена в епизодична

Как възглавницата се оказва ключова за здравето ни

26.06.2015г. / 11 54ч.
Мария Дуковска
Снимка: Technogel

Снимка: Technogel

Happy Dreams, официален вносител на продуктите за сън Technogel, представи най-новата гама възглавници с мемори пяна и термочувствителен гел, които балансират температурата по време на сън и създават триизмерна опора на главата, което води до подобряване на кръвообращението и регулиране на кръвното налягане.

Липсата на хигиена на съня и качествен (възстановителен) 8-часов сън вечер води до редица неразположения, включително засилване на мигренните пристъпи и отключване на хронично главоболие.

Неврологът д-р Диана Цолова от Центъра по главоболие в София споделя, че последните изследвания в областта доказват, че спазването на установените правила за добър сън, превръща хроничната мигрена в епизодична при почти 100% от пациентите.

„По време на сън организмът се възстановява от психическото и физическото натоварване през деня. Отделя се мощният антиоксидант мелатонин, който предпазва от рак. Това се дължи на оздравителния ефект на съня от една страна върху мозъка, а от друга – върху периферните нерви, артерии и мускули около главата, което ги прави по-устойчиви на дразнения през деня.“, казва експертът. Затова е изключително важен изборът ни на възглавници и матрак, които да са подходящи за нас.

„В горещите летни дни е важно да запазим качеството на съня си, за да може тялото и мозъкът ни да се възстановят пълноценно вечер“, каза Дани Иванова, Търговски Директор в Happy Dreams. „Възглавниците Technogel осигуряват така необходимото охлаждане и опора на спящия, за да увеличим неговия комфорт, а с това и времето прекарано в дълбок сън. Именно през тази фаза от съня тялото ни регенерира тъкани, наблюдаваме растеж на костите и мускулите и засилване на имунната система.“, допълни тя.

Патентованата технология на италианския производител Technogel предлага възглавници, които са произведени от мемори пяна и високотехнологичен гел. Те следват максимално позицията на главата и врата, оказвайки минимален натиск и съпротивление върху спящия, за да гарантират добро кръвообращение и бързото разсейване на топлината на тялото. Последното е от ключово значение за съня, защото ако не успеем бързо да охладим тялото си, не можем да заспим.

Най-новото поколение възглавници Technogel идват с дълбоки въздушни канали, които охлаждат спящия и отнемат излишната топлина от главата на човека. А патентованите прорези на гел-блокчетата разпределят тежестта на главата, без да изкривяват стойката и врата на човека.

Коментирай