Цветята са най-голямата украса за една градина. Зеленината е важна. Тя дава свежест и простор. Но цветният поток е нещото, което внася слънце и настроение.

Защо да не направите градината си още по-красива и нестандартна? Какво ще кажете за „цветни реки“, изливащи се от... контейнер! Или пък от декоративна стара бъчва. А защо не от старинна делва, вдъхваща античност на градината ви?

Няма правилен или грешен начин да го направите. Можете да украсите тревната площ на двора си по ваш избор. Важно е да има леещи се потоци от течен цвят!

Повечето градинари, аранжирали градините, изобразени на снимките, са вкопали украшенията до половината в земята. Бъчвите, делвите, саксиите се подават загадъчно над земята и цветните лехи, криволичещи уж небрежно.

Още по темата

 

„Разсипаните“ саксии не е задължително да бъдат нови. Можете да рециклирате старите си ненужни съдове като ги почистите и пребоядисате. Дори не е нужно да са напълно здрави. Счупеното носи късмет, нали? А и така атмосферата в градината ви ще е още по-старинна!

Останалото е лесно – изберете растенията, които ви допадат най-много и ги „излейте“ в цветна река на определено от вас място.