За дома

Подредба на колата според фъншуй

Простички съвети, които ще подобрят енергията в автомобила ви

27.10.2015г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Фъншуй може да се прилага в много аспекти от живота и ежедневието. Както можем да подредим жилището и работното си място според законите на фъншуй, така можем да го направим и с автомобила си.

Все пак прекарваме немалко време в колата, така че защо да не я превърнем в едно спокойно и балансирано енергийно място?

Подредете колата

Това е първият закон на фъншуй – подреждането. Преди всичко мястото, което ще привеждате в ред не трябва да е разхвърляно. Това пречи на правилното и лесно протичане на енергията.

Ако колата ви е затрупана с вещи, енергията е в капан. Купища книжа, документи, предмети, боклуци – всичко трябва да се разчисти. Не забравяйте, че колата не е кофа за боклук.

Почистете

След като сте отстранили излишните предмети от колата, почистете я! Това е второто правило на фъншуй – да не държим мръсотия в живота си. Необходимо е да лъснете автомобила си преди да пристъпите към подредба.

Не забравяйте – става дума за почистване както отвън, така и отвътре.

Пуснете свежата енергия Чи да влезе вътре

Ако непрекъснато се возите със затворени прозорци, енергията няма да може да циркулира правилно в автомобила. Ако не можете да го правите непрекъснато, то поне от време на време пускайте прозорците малко надолу, за да може да се обновява замърсената енергия с чиста.

Снимка: iStock

Това ще повлияе положително както на здравословното ви състояние, така и на настроението.

Какви предмети да добавите в автомобила за късмет?

В жабката на колата можете да поставите различни кристали за позитивна енергия и просперитет. От огледалото за задно виждане също можете да спуснете украшение, което да ви носи щастлива енергия.

Дървените фигурки на животни носят късмет, здраве и пари. Окачете например ключодържател с любимото си животинче!

Цвят на колата

Преди да изберете кола се уверете кой наистина е любимият ви цвят. Това е много важно. Трябва да влизате в колата щастливи от вида й.

Най-подходящи цветове са свързаните с елемента Земя, според фъншуй. Те носят стабилност, хармония, подхранват спокойствието и добрите взаимоотношения. Такива цветове са светложълто, телесен цвят, пясъчно, жълто-кафяво.

Цветовете, свързани с елемента Метал, носещи чистота, яснота и прецизност, също са много подходящи. Тези цветове са сиво и бяло.

Коментирай