Идва времето за Коледните картички и поздравления. За някои хора, които не са свикнали да пишат писма е доста трудно да напишат пожелание. И този хубав повод изведнъж се превръща в голямо мъчение за тях. А това е непростимо по Коледа.

Затова няколко кратки съвета.

Ако шефът ви натовари с “приятната” задача да изпратите Коледни картички до фирмените партньори или до различни държавни инстанции, въобще не му мислете. Личностите, които получават по 50-тина Коледни картички на ден само защото са в позиция, изискваща уважение – обикновено нямат нито време, нито желание да ги четат. Каквото и да напишете, вероятността оригиналността ви да бъде забелязана е много малка. Затова заложете на традиционното здраве, щастие и професионални успехи. Дори да копирате миналогодишния поздрав – няма да има проблем. Единствено ВАЖНО! Все пак внимавайте да не объркате годината или да не допуснете груба правописна грешка.

В случай че работите за някаква творческа компания – рекламна агенция, модна къща и т.н., които непременно държат да бъдат забелязани, тогава вложете всичко от себе си, за да бъде посланието и жеста наистина запомнящ се и не четете нито един от следващите модели. Те ще навредят на имиджа на вашата фирма.

Стандартни коледни пожелания в бизнес сферата:

Желая крепко здраве и професионални успехи

Нека 2007 г. бъде изпълнена с повече радост, по-добри перспективи и по-големи успехи

Нека 2007 г. бъде едно добро начало за едно по-добро бъдеще

Заедно към предизвикателствата на бъдещето

Една по-добра финансова година за едни по-усмихнати хора

2007 г. – ново начало – нов късмет

Добър бизнес – добри приятели

Овладей стихията на промяната с нас – 2007 г. – трамплин към бъдещето

Нека Коледната надежда да ви съпътства през цялата година

Весела Коледа и успешна 2007 година