За дома

Опаковайте подаръците с въображение

21.12.2006г. / 14 59ч.
Вергиния Генова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

Опаковката на подаръците не е само торбичката, в която да сложите подаръка. Ако искате наистина да покажете специално отношение, проявете въображение не само при избора на подарък, но и при опаковането.

Имайте идея при опаковането и я следвайте. Нещо, което наистина искате да пожелаете на човека. Посланието може да бъде не само написано на картичка. Опаковката и цялостната композиция на подаръка може да го носи.

Съобразявайте се с пола, годините, връзката си с онзи, на когото ще подарявате. Традиционно на мъж се подарява в по-тъмни опаковки, но не пречи да комбинирате тъмно синята хартия с Коледна панделка и златна топка за елха.
Да направите коледно венче от гирлянда или елхови клонки и да украсите. Шишарки, напръскани със златна боя или малко Коледно сувенирче.
Но ако е веселяк и взаимоотношенията ви го позволяват – развихрете въображението си, може дори от кюнец за печка да направите оригинална опаковка.

Дали човек е прагматик или романтик. Прагматиците няма да се впечатлят и от най-изкусната опаковка, така че, ако случаят е такъв, просто изберете луксозна празнична хартия.

Разтегателната хартия – не можете да си представите какви възможности предлага. Най-лесно и бързо е да опаковате подаръка като бонбон, а защо не и като снежен човек, както е показано на снимката. Децата ви ще останат очаровани, защото първо ще си помислят, че Дядо Коледа им подарява нещо, което не са искали, но... изненадата ще бъде за всички присъстващи.
Как да я постигнете – вземате подаръка и го увивате в разтегателна бяла хартия, постарайте се да го оформите като топка, посредством намачкана хартия или стиропорени елементи. Завързвате с панделка и повтаряте процедурата за следващата топка. Колко големи снежни човеци правите на двора – е направете толкова топки и после с подръчни материали /плат, гланцова хартия, мъниста/ направете очи, шалче, шапка. Не забравяйте червения нос и малката Коледна метличка. За залепване използвайте силиконов пистолет или друг подходящ вид лепило.

Върху разтегателната хартия, която както виждате може да придобие почти всякаква форма, може да залепите различни звездички, мъниста, панделки и отново да се получи ефектна опаковка.

Стилна опаковка е и дървена или метална празнична коледна кутия.

Избягвайте да подарявате в найлонови пликчета. Ако не сте успели да купите или да направите опаковка, то по-добре подарете подаръка неопакован, придружен с подобаваща реч и блясък в очите.


Стилна опаковка може да се получи и от обикновена амбалажна хартия, аранжирана с различни видове прежда, а защо не и люти чушки и пуканки.
Или сушени рози, билки и канела.

Коледен чорап също може да представлява лесна и чудесна опаковка.

Може да се дадат още стотици идеи, но нали все пак вие ще подарявате – мислете за любимите хора и използвайте всички подръчни материали, за да покажете уважението и любовта си.

И едно копче само да подарите, може да го опаковате с послание, така че да вдъхнете вяра в чудеса и да предизвикате надеждата и в най-безнадеждния човек.

Ако нямате никакви опаковъчни материали в къщи и никаква идея в главата, то тогава бързо тичайте към Слънчоглед. Там джуджетата владеят магията на опаковането и ще сътворят чудеса за вас.

Коментирай