Свежите цветя винаги добавят повече настроение в интериора. Те не само ухаят приятно, но са нашето вдъхновение, което ни кара да създаваме невероятни флорални композиции. Днес споделяме няколко чудесни идеи с цветя и това как с малко подръчни средства да добавите повече настроение в дома, офиса или градината.

Ако имате малки деца със сигурност в килера ви се намират чифт гумени ботушки, които вече са омалели. Сложете във всеки от тях по една малка чаша или бурканче с вода, след което декорирайте цветята. Свежа и оригинална идея.

Лейки! Ще ги откриете във всеки магазин за домашни потреби в разнообразни размери и цветове. Те чудесно заместват стандартните вази, а с тях се получават различни и интересни сезонни декорации.

Черупките от яйца могат да имат много и различни приложения. Освен за подхранване на почвата на растенията, от тях стават красиви малки саксии. Всичко, което трябва да направите е да ги измиете добре и да ги оставите да изсъхнат.

За да можете да ги ползвате по-дълго време като декорация, лакирайте черупките от външната страна с безцветен (или цветен) лак. След това ги подредете в подходяща голяма чиния, сипете по малко вода и декорирайте цветята.

Големите глинени чинии с красиви декорации могат да се превърнат в малки цветни езерца. Напълнете ги с малко вода и добавете свежи цветя.

Помните ли онези красиви стари сервизи за кафе и чай? Имате останали единични чаши, които не ползвате, но бихте искали да покажете красотата им. Нека те бъдат вашите нетрадиционни винтидж вази.

Огледайте се около себе си, ще откриете още много красиви предмети, които да превърнете в цветна декорация.

снимки: flickrl,proflowers; flowerfactor;brightside.me

Вижте още:

Лампа от стари играчки

В какво може да превърнете един стар буркан?

Направете си красиви рамки за снимки