Лятото е вдъхновение. Мирис на море, който очакваме и нямаме търпение да вдишаме от него. Фин пясък, красиви миди, рапани... И това лято ще си откраднем малко от морето, за да си спомняме за него до другата година.

Ако ви предстои почивка на море или вече сте били, събрали сте си мидички, ето как може да ги превърнете в красива лятна декорация за дома, офиса, градината.

За първата идея ще ви трябват няколко рапана или по-големи миди. Разтопете на водна баня няколко чаени свещички. Докато восъкът е все още топъл, изсипете го в рапаните и поставете фитилите. След няколко минути ще имате красиви свещички от миди.

Свещите винаги са част от летните ни вечери. На дъното на няколко чаши различни по размери, може и по форма, поставете по няколко миди и рапанчета. Долейте вода, а за финал запалете по една чаена свещичка.

Стилът винтидж започва все повече да се налага в интериора на дома. Ако разполагате с подобна масичка, почистете я добре и по желание я пребоядисайте. След това с помощта на миди и лепило със силна фиксация, декорирайте масичката. Сами ще се убедите, как с подръчни материали може да създадете нещо толкова красиво.

Ако с мидичките сте си взели и малко пясък, напълнете с него един буркан. След това подредете мидите. Ако бурканът, който ползвате за декорация не е като този и няма възможност да се постави по този начин свещник, подредете между мидите няколко чаени свещички.

Още по темата

За последната идея ще ви трябват миди, рапани, морски звезди и няколко перли, които може да закупите от всяка кинкалерия. Отново с помощта на лепило фиксирайте мидите върху рамките за снимки, а накрая тук-там поставете по една перличка. Ако имате златен лак с брокати, някои миди може да минете и с него.

Снимки: pinterest