След топлото лято, изпълнено с приятни спомени, време е да поканим в дома си и есента, поставяйки тематична декорация. Паднали листа, сухи клонки и тикви, всички те могат да бъдат превърнати в нещо наистина красиво, което да донесе повече топлина и уют в дома ви.

Започваме от свещниците, защото обичаме да палим ароматни свещи през цялата година и особено през есента.

За тази идея ще ви трябват квадратни свещници, които може да закупите от всеки магазин за декорация на дома. Съберете малко есенни листа и с помощта на коноп ги завържете за свещниците. Завършете декорацията поставяйки в свещниците по една свещичка.

В сезона на мушмулите и орехите няма как да не добавим и от тези две суперхрани в дома си, било то и като декорация. За целта ще ви трябват 3-4 празни черупки от орехи, добре измити и почистени и няколко чаени свещички.

В касерола разтопете свещичките като запазите фитилите им. Поставете ги в черупките и докато восъкът е още топъл го налейте във всяка една от тях. След около час ще имате нови свещички. Сложете в купа няколко ореха и мушмули, а върху тях поставете свещичките.

Още по темата

Златно, бронз също са багри, които свързваме с есента. Купете златен, сребърен, бронзов или цветен спрей с брокати. Напръскайте няколко листа и ги оставете да изсъхнат.

След това ще имате невероятно красива декорация, която може да поставите върху масата около свещниците например, да направите като гирлянди на дълга конопена връв или за повече уют да декорирате в кухнята при купата с плодовете, а защо не и да ги залепите на входната си врата.

Снимки: bittersweetwalnutgrove.com; typicallysimple.com; one-o.it