Кой е този предмет в кухнята, който ползвате най-често? Със сигурност не е един, но няма съмнение, че чашите попадат в списъка на най-ползваните предмети. Всеки има своята любима чаша за бира, вино, кафе, чай, шейк.

Донесена от екзотично пътуване или надписана специално за нас с вдъхновяващо послание. Има голямо значение в какви прибори консумираме храните и напитките. Важно е да ни създават уют, топлина, да напомнят за нещо красиво и да ни карат да се усмихваме.

Днес споделяме две чудесни идеи, които ще ви покажат как може да преобразите обикновените чаши и да изненадате любимите ви хора. За първата идея ще ви трябва картинка по ваш избор, която да залепите от вътрешната страна на чашата.

След това с помощта на четка и специални боички за стъкло, които не се отмиват, следвайте очертанията на картинката. Подобни бои може да закупите от магазините за декорация на дома, специализирани книжарници. Следвайте инструкциите на опаковката, защото за някои от тях се налага да бъдат изсушени на определена температура във фурната.

За втората идея ще ви трябва буква от тиксо. Подобна на тази може да закупите от книжарниците. Залепете я внимателно на чашата, но не натискайте прекалено. След това отново с боички за рисуване върху порцелан и стъкло, направете красиви декорации.

Още по темата

Ще ви трябват такива, които са в тубички. Когато цветовете изсъхнат може да премахнете внимателно буквата. Красиво, нали? За да се получат красиви декорации не забравяйте предварително да почистите добре чашите и добре да ги изсушите.

Снимки: facebook Бери и Делай