За дома

Как да премахнем неприятна миризма от дрехите?

Няколко хитри начина

11.12.2018г. / 12 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дрехите се умирисват на какво ли не – на цигари, на готвено, на застояло в гардероба, на мухъл. Всички тези неприятни миризми дразнят обонянието ни. Ако искате да се отървете от неприятната миризма без да се налага да перете дрехите си наново, вижте какво можете да направите!

Вестници

Хартията отнема миризмите от дрехите най-бързо и лесно. Поставете умирисаната дреха между два листа от вестник. Оставете дрехата така за няколко часа или за през нощта. Миризмата ще изчезне на следващата сутрин.

Силата на парата

Парата е гореща и има свойството да прогонва миризмите от дрехите. Ако имате парочистачка можете да използвате нея. Ако нямате – можете да кипнете вода над котлона и да поднесете дрехата над нея за известно време.

Поставете сух сапун в гардероба

Поставете сух сапун с любимата ви миризма между дрехите в гардероба. Неговите ароматизиращи съставки ще наситят дрехите ви с приятно ухание. Ще ги вадите от гардероба сякаш току-що са изпрани.

Проветрение

Проветрението е добър метод не само за премахване на лошите миризми от дома, но и от дрехите. Окачете вмирисаните на готвено или цигарен дим дрехи на закачалка и ги оставете на простора навън за през нощта. На сутринта ще видите как миризмите са изчезнали с вятъра.

Утайка от кафе

Кафето има свойството да неутрализира лошите миризми. Поставете утайка от кафе в купичка и я оставете в гардероба. Тя ще „издърпа“ лошите миризми от тъканите на вашите дрехи.


Свързани статии

Водка

Алкохолът има свойството да неутрализира лошите миризми и бактериите. Можете да я използвате за обезмирисител за дрехи. Тя има миризма, която бързо след излитането на алкохола изчезва. Напълнете бутилка със спрей механизъм с вода и пръскайте дрехата при нужда.

Сода за хляб

Содата за хляб, подобно на кафето, има свойството да отнема миризмите и да освежава. Можете да оставяте чинийка или купичка със сода в гардероба за всеки случай, както правите и с хладилника, за да премахнете нежеланите миризми. А ако дрехата, която искате да облечете мирише прекалено, поръсете я със сода. Оставете за 2-3 часа. След това изтупайте силно дрехата, за да падне содата от нея.

Снимки: iStock

Коментирай