Една истинска дама има повече от един чифт обици. Тяхното съхранение обаче може да се окаже проблем, ако нямате подходящо приспособление, на което да ги окачвате. Пък и не можете да държите всички обици в кутия. Така всеки път ще се налага да ги търсите една по една измежду всички.

Затова ще ви представим няколко оригинални идеи за окачване на обици в рамка. Така ще е по-лесно да си избирате с кой чифт да съчетаете днешния тоалет. Пък и спалнята ви ще бъде страхотно украсена с вашите обици на стената или на нощното шкафче.

За осъществяването на която и да е идея ви е нужна дървена рамка за картина. Изборът на цвят и размер е ваш.

След това в рамката можете да приковете различни мрежести материали, които ще служат за окачване на вашите красиви обици.

Единият начин да го направите е чрез най-обикновена мрежа срещу комари – такава, каквато се ползва при поставянето на комарници на дограмата. Просто изрежете парче от мрежата с размер, който да пасне на рамката. След това го заковете или залепете на гърба ѝ.

Можете да използвате и друг тип гумена или метална мрежа – каквато имате подръка.

Другият начин е да използвате дантела от старо перде или пък плетен ковьор, който ще придаде винтидж излъчване на вашата нова поставка за обици.

Просто опънете дантелата или ковьора в рамката и го заковете или залепете откъм задната страна на рамката. Тази поставка има по-нежно и изящно излъчване.

Последният вариант е да си направите поставка от коркови тапи. На гърба на рамката за снимка залепете картон. Намажете го обилно с лепило и докато не е изсъхнало залепете плътно корковите тапи, подобно на мозайка. В тях лесно ще втъквате обиците, така че да не падат от поставката.

Вижте още:

Оригинални вази от бутилки и конци
Красиви свещници от буркани и брокат
Как чиниите се превръщат в украса за стената?

Снимки и идея: Pinterest/brokeandhealthy.com