Красивите зимни вечери, в които пием топло мляко и хапваме меденки, са най-доброто време, в което можем да забравим за динамиката на ежедневието и заедно с любимите ни хора да се посветим на празничната декорация на дома.

Казват, че всяка година е хубаво да слагаме в дома си нова играчка, а какво по-хубаво от това, да си я направим сами. Днес споделяме две лесни, но безкрайно красиви идеи.

За първата ще ви е необходим цветен картон, лепило, кристалчета, тематични елементи за залепяне. Всичко това може да закупите от магазините за декорация или от книжарниците.

Най-напред направете от цветната хартия конуси, които фиксирайте с лепило. След това залепете върху всеки различни акценти. Ако за финал сложите и панделка, тези елхички може да закачите и на коледното дърво.

При следващата разходка в планината или парка, не забравяйте да си вземете от падналите шишарки. С помощта на бои оцветете всяка една от тях. Може да са в зелено, червено, жълто. След това с помощта на лепило декорирайте малки перли, камъчета, дантелени цветчета, панделки.

Още по темата

Тези елементи може да закупите от кинкалерията или отново от специализираните книжарници. Фина връвчица или панделка ще ви послужи за гирлянд на мини коледните ви дръвчета. Основно правило е, докато създавате вашата празнична украса да го правите с любов.

Снимки: pinterest