За дома

Освежаване на застояли дрехи с водка

Как помага водката?

16.02.2017г. / 13 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дрехите придобиват особено неприятна миризма, когато стоят дълго в гардероба. Когато идва време да подменяте гардероба си от зимен на пролетно-летен или обратно, се налага да изваждате застоялите дрехи на преден план.

Те обаче са поели от неприятната миризма на гардероба, въпреки че са изпрани.

Няма как да изперете наново целия си гардероб. Не само че ще ви отнеме много време, но и ще ви струва скъпо всеки път да препирате дрехите си.

Вместо това използвайте един много лесен и най-вече ефикасен трик, който актьорите от Бродуей използват за освежаване на сценичния си гардероб.

Снимка: iStock

Използвайте чиста водка. Напълнете бутилка с пулверизатор и напръскайте обилно дрехите си с нея.

Не е препоръчително да я разреждате с вода, тъй като това ще отслаби ефективността ѝ. Също така няма нужда да се притеснявате, че дрехите ви ще миришат на алкохол. Водката има способността да се изпарява без да оставя алкохолна миризма, за разлика от други видове концентриран алкохол.

След обработката с водка миризмата на мухлясало ще изчезне. Ако желаете можете допълнително да ароматизирате гардероба си с етерични масла, сухи сапуни или други методи. Но дори да не го направите, мирисът на мухъл ще е изчезнал от дрехите ви.

Коментирай