Пастелните цветове са успокояващи и красиви. Ето защо са много подходящи и често използвани в интериорния дизайн. Пастелните тонове са подходящи и за декорация на банята.

Банята е помещение, което често използваме в ежедневието си, дори по-често, отколкото се замисляме. След като прекарваме толкова време там, банята ни трябва да е уютна, приветлива и красива.

Такава я правят пастелните цветове. Те имат свойството да успокояват, да подобряват настроението, да придават свежест и уют на банята.

Освен това, пастелните цветове се използват широко в интериорния дизайн заради свойството си да придават ширина и пространство на помещенията.

Още по темата

Има много начини да внесете пастелен нюанс в банята си – можете да боядисате една от стените в пастелни цветове, ако не искате всички стени да са цветни. Също така може само таванът да се боядиса в определен цвят, а стените да останат светли.

Друг вариант на пастелен дизайн е мебелите да са в подобни тонове, освен стените. Така комбинацията ще е в пълен синхрон. За да не ви идва в повече пък можете да оставите стените бели, а мебелите да подберете в пастелни цветове.

Изобщо, вариантите са много. А всички идеи вижте в галерията.