Да имаш вила някъде в провинцията или на затънтено кътче, в което да се усамотиш е повече от райско! Това е прекрасен начин да избягаш от натоварения градски живот и да се отърсиш от напрежението и стреса.

Можете да превърнете вилата си в още по-райско местенце, ако направите тези неща!

1. Още цветя и зеленина.

В двора винаги има място за още малко цветя и зеленина. Засадете цветни лехи, направете си алпинеуми с декорация, водни шадравани, водоскоци. Украсете с декоративни играчки, соларни фенери, градински арки. Нека дворът заблести от цветове и растителност!

2. Покрийте стените с цветя!

Ако ви допада идеята за пълзящи растения по стените на къщата – направете го! Има страхотни пълзящи и едновременно с това цъфтящи растения, които ще са прекрасна украса за фасадата. Вистерията е един чудесен вариант.

3. Още цветни саксии.

Ако все пак нямате място за засаждане на още цветя, можете да ги вдигнете във въздуха. Направете си висящи градини, които да закичите с много саксии.

Всички изброени идеи, както и още интересни съвети за вилата вижте в галерията тук.

Стари вещи, от които да се отървете още сега!

4. Включете и старите си вещи.

Имате винтидж мебели и градински принадлежности и се чудите дали да ги изхвърляте. Не бързайте, защото от тях стават прекрасни градински декорации.

5. Украсете с цветя и входа на вилата.

Пребоядисайте входа на вилата си в свежи цветове. Поставете кашпи с буйни цветя, така че да се получи цветен шпалир при влизане в летния ви дом.

Още по темата

6. Не забравяйте уютния кът за прекарване на времето.

Всяка вила трябва да има кътче, което да осигурява бягство в жегата. Направете си цветен навес, върху който да пълзят растенията ви, а под него разположете маси и столчета. Там с огромно удоволствие ще пиете кафето си през деня и ледената бира вечер.

7. Какво е вила без хамак?!

Ако досега не сте се сетили да си закачите хамак, направете го. Той е задължителна глезотия за виладжиите, обичащи уюта на градината. Там ще се излягате с книга в ръка, докато слушате шума на дръвчетата около вас.

Всички изброени идеи, както и още интересни съвети за вилата вижте в галерията тук.