Посрещнахме декември с много усмивки и желание да декорираме всичко край себе си, за повече разкош. Както знаете, хубаво е всяка година да сложим в дома нещо ново на елхата. Въпреки че можем да избираме между много и най-различни коледни играчки, винаги е хубаво, когато сме направили нещо красиво с ръцете си и има с кого да го споделим.

Знаете ли, че от дървените щипки стават чудесни декорации не само за коледното дърво. Най-лесният вариант е да ги намажете с брокатен лак, да ги напръскате със златен, сребърен спрей или да ползвате такива боички.

Също така може да ползвате и лентички от плат, които да залепите върху тях. Остава да завършите с коледен елемент и готово. Всичко необходимо за декорации може да намерите в магазините за декориране и книжарниците.

Ако обичате да приготвяте кексчета със сигурност имате у дома хартиени кошнички. Залепени една за друга и украсени с камъчета или каквото ви хрумне, те се превръщат в оригинална коледна играчка. За финал само залепете в единия им край връвчица.

Още по темата

За третата идея ще ви трябва къса клечка, такава може да намерите в парка или да ползвате по-дебела дрянова клонка. Отрежете няколко лентички в различни цветове. Завържете ги на клечката, като се опитате да регулирате дължината им така, че получената форма накрая да напомня за елха. Завършете с връвчица и готово.

Забавлявайте се заедно с децата и декорирайте красиво дома си.

Снимки: pinterest