За дома

3 начина да накарате дома си да ухае прекрасно

Натурални ароматизатори с превъзходен мирис

19.12.2018г. / 15 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки дом има своята характерна миризма. Вероятно повечето от вас са забелязали това. Лошите миризми обаче лесно нападат жилището, в което живеем. Те са навсякъде и е трудно да ги неутрализираме само с проветряване.

10 прости правила за щастие у дома

Вместо да купувате вредни ароматизиращи аерозоли, предизвикващи алергични реакции, вижте как можете да ароматизирате дома си по натурален начин.

  • Лимон и розмарин 

Снимка: iStock

Накарайте дома си да ухае пленително на свеж лимон и розмарин. За целта напълнете бурканче с вода, прясно изцеден лимонов сок и стръкчета розмарин. Добавете течна ванилия и резени краставица. Поставете бурканчето на удобно място, така че да разпръсква аромат. Можете да поставите в него и дървени клечки, които допълнително да излъчват аромата.

  • Люляк 

Свързани статии

Снимка: iStock

Кой не обича пленяващия аромат на люляк през пролетта! За да го внесете в дома си, направете домашен ароматизатор с люляк. Смесете вода и водка в съотношение 1:1. Капнете 12 капки етерично масло от люляк в сместа. Излейте я в бурканче. В него поставете 3-4 дървени клечки, които да разпръскват аромата.

6 неща в дома ви, които могат да причинят рак

  • Домашен пълнеж за електрически ароматизатор 

Ако имате електрически ароматизатор, но пълнителят му е свършил, направете си свой. За целта отворете контейнера. Налейте в него 1/3 етерично масло по избор. Останалото допълнете с вода. Запушете отново с фабричната тапа. Разклатете добре и включете в контакта.

Снимки и идея: mom4real

Коментирай
Свободно време