За дома

Неща, които носят лош късмет в дома

Не е добре да ги държим вкъщи

10.01.2021г. / 16 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хората са суеверни от векове. Правим ритуали за късмет, надяваме се, че като извършим нещо специално, ще ни се случат хубави неща. Държим амулети и предмети за късмет в дома си или в себе си, за да ни пазят и да ни помагат в живота. Но както съществуват късметлийски предмети, така някои неща носят лош късмет вкъщи и е по-добре да не ги държим в дома си. Кои са те?

Късметът съществува или как да го привлечем в живота си

Люлеещи се столове

Може да звучи удобно и уютно да седнете в старовремския си стол пред телевизора и да се полюшвате напред-назад. Суеверията разказват обаче, че не е добре да държите подобна вещ вкъщи, защото празният люлеещ се стол е покана към злите духове, които ще го запълнят и ще се нанесат в жилището ви.

Развалени или спрели часовници

Според фъншуй всякакви счупени и развалени неща не са подходящи за добрата енергия в дома. Към тях спадат и неработещите часовници, които носят лош късмет, а някои го тълкуват дори като скоро пристигаща смърт.

Кактуси

Растенията, които държите в дома си, също имат значение за енергията и късмета в него. Някои смятат, че трънливите и бодливи кактуси носят лоши вибрации и могат да навредят на връзката с партньора ви.

Неоправено разхвърляно легло

Не оставяйте леглото си в безпорядък, дори да бързате рано сутрин, защото това носи лош късмет за близките ви и най-вече в отношенията ви с половинката.

Отворен чадър

Отворен чадър в затворени пространства се смята за носител на лоша енергия, който предизвиква много лош късмет. Някои смятат, че отвореният чадър пречи на ангелите пазители да бдят над вас и близките ви, когато сте на сигурно у дома.

13 суеверия, за които няма обяснение

Мъртви и сухи растения

Ако искате в дома ви да протича само добра и позитивна енергия, не дръжте умрели растения вкъщи. Сухите флорални елементи също не са препоръчителни. Те носят мъртва енергия, която насища с неприятни вибрации дома.

Препарирани животни

Мъртвите животни и ловните трофеи носят наистина лоша енергия за дома и близките ви. Помислете два пъти преди да украсите дома си с подобен експонат.

Стар календар

Държането на неактуален изтекъл календар се смята за лош късмет, подобно на развалените часовници. Така потискате късмета си и пречите на времето да тече в правилната посока за вас. Според някои суеверия това може дори да скъси живота ви.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )
dosega ne sum 4ula za podobni ne6ta. ne znaia ....a i ne sum sueverna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време