За дома

Каква личност сте според интериора в дома си?

Подредбата и обзавеждането говорят много за характера

07.10.2020г. / 12 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Както облеклото и визията могат да подскажат за това каква личност сте, така и обликът на дома ви говори за особеностите на характера ви повече, отколкото предполагате. Вашият дом е отражение на вас самите, без да си давате сметка за това. Интериорните решения, които взимате, за да оформите дизайна на жилището си подсказват що за личност сте.

Обичате да декорирате с лични вещи, трофеи, статуетки, сувенири – означава, че имате силно изразен „Аз“

Ако едно от първите неща, които хората забелязват, когато влязат в дома ви, са изложените от вас предмети, свързани с постижения, пътувания, сувенири, това обикновено е израз на егото ви, на силно изявеното „Аз“. Това е вашият начин да разкажете историята си на хората, които влизат в дома ви. Не се притеснявате от себе си и не се срамувате от нищо, напротив – искате да го покажете. Силна личност сте и не се страхувате да влизате в конфронтации, да преследвате целите си и да изразявате мнението си.

Какво издава за личността ви любимото ви животно?

Бюрото ви е претрупано, разхвърляно – вие сте активна личност, която пътува много и се занимава с различни неща

Хората, които се занимават с много неща, креативни и активни личности са, и освен това обичат да пътуват много, обикновено нямат време и енергия да подреждат бюрата си вкъщи или на работното място. Тези личности не са дребнави, не се вглъбяват в дребните и излишни неща, а гледат цялостната картина. Интелигентни са и предпочитат да влагат енергията си в нещо наистина важно вместо в излишен педантизъм в подредбата, от който няма полза.

Окачвате предмети и символи за късмет – означава, че имате цели или не сте доволни от настоящия си живот

Ако сте окачили подкова над вратата например, това означава, че се надявате да ви се случат хубави неща за в бъдеще. Обикновено хора, които нямат особен късмет или не са доволни от живота, който са си изградили, се обръщат към суеверия и окултни практики, надявайки се по този начин да си донесат късмет и щастие в живота. От друга страна, когато в дома има подобни предмети и символи, това може да се тълкува и като стремеж към постигане на определени цели, за които нямате търпение да се случат по-бързо.

Много портрети и снимки на семейството – вие сте носталгична личност

Хората, които държат цялото си семейно дърво на стената или обичат да разполагат снимки на децата си като малки, на любими и скъпи моменти от живота си, обикновено са носталгични личности, склонни към меланхолия и вглъбяване в миналото. Тези личности намират утеха и комфорт в заобикалянето с миналото. Това ги кара да се чувстват добре, намират подкрепа в изживените хубави моменти.

Имате малки детайли в дома си – вие сте интроверт

Малките елементи в дома, вниманието към детайла е характерно за интровертните личности. Вие предпочитате спокойния живот. Домошар сте. Харесвате топлотата и уюта на дома си. Обичате да се обграждате с хора, на които можете да имате доверие. Приятелският ви кръг е стеснен до минимум. В него има само хора, които обичате и които ви обичат истински.

Какво показват за личността ви бенките по тялото?

Изискан, добре изработен диван – означава, че правите интелигентни инвестиции

Диванът е само пример. Това важи за всякакви мебели и предмети, които са квалитетни, перфектно изработени и за които не е пестен качествен материал. Склонни сте да платите малко повече, но да знаете за какво. Обичате добрите инвестиции. Това важи както в работата ви, така и в личния живот. Не обичате да прахосвате енергията си напразно.

Нестандартни декорации за стената или за дома – не се страхувате от предизвикателства и промени

Вие сте личност, която е приключенски настроена, отворена към нови идеи. Ако имате цяла галерия от ръчно изработени украси, направени от вас или децата ви, с които сте окичили стената, вие определено с охота приемате предизвикателства и не се страхувате от промени в живота си.

Фино изкуство – вие имате бизнес нюх

Само един аматьор би инвестирал в имитации на изящното изкуство. Вие предпочитате да притежавате истински произведения на изкуството. Този порив идва от вашия природен инстинкт към бизнеса. Вие сте предприемчива личност, която не разчита на другите за успеха си, а търси сама решения за живота си.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
titia ( преди 5 години )
niamam li4ni statuetki i karierni spomeni , niamam i pretrupano biuro , imam krasivi originalni gobleni , imam detaili i prekrasen divan , imam uiut , domo6arski, tova ne znaia kakva li4nost e , no mi e priatno v ku6ti
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота